Friss hírek

12 milliárdba került Vettel az Aston Martinnak

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  GIOVEDÌ 10/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Német sajtóértesülések szerint mintegy 40 millió dollárba, azaz bő 12 milliárd forintba került az Aston Martinnak, hogy leszerződtesse a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettelt.

A német versenyző az idei szezont követően távozik a Ferraritól, miután a csapat még tavasszal bejelentette, nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

Vettel ezt követően a most még Racing Point néven szereplő Aston Martinnal kezdett el tárgyalni, a felek pedig végül megállapodtak, így a német egy több évre szóló szerződést írt alá az istállóval.

A 33 éves versenyző Sergio Perez helyét veszi át a csapatnál, az istállónál pedig meg vannak győződve arról, jó döntést hoztak, hiszen Vettel bizonyítottan a mezőny egyik legjobbja, ráadásul rengeteg tapasztalattal érkezik majd.

Hogy az Aston Martinnál mennyire biztosak Vettel kvalitásaiban, azt az is jól mutatja, hogy mennyi pénzt áldoztak a német szerződtetésére: az Auto Motor und Sport értesülései szerint körülbelül 40 millió dollárba, azaz mintegy 12 milliárd forintba került a csapatnak Vettel leigazolása.

Ebben az összegben benne van Perez lelépési díja, Vettel fizetése, illetve az a pénzveszteség is, amit a csapat a mexikói szponzorok távozása miatt szenved majd el.

Vettel Mugellóban úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy helyes döntést hozott, hiszen véleménye szerint a silverstone-i istállóban rengeteg potenciál van a jövőre nézve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!