1200 munkavállalójától válik meg a McLaren - F1VILÁG.HU

1200 munkavállalójától válik meg a McLaren

HIRDETÉS
Csoportos leépítésre kényszerül a McLaren Csoport: a vállalat 1200 embert bocsát el a koronavírus-járvány és az F1-es költséglimit bevezetése miatt.
Lando Norris, McLaren MCL34, makes a pit stop

A koronavírus-járvány a wokingi alakulatot is súlyosan érintette pénzügyileg: az autók értékesítése miatt, valamint az F1-es szezon felfüggesztése miatt is. A csapat kedden bejelentette, hogy megbeszéléseket folytat a dolgozóival, hogy megállapodjanak a következő lépésekről: a jelenlegi várakozások szerint 1200 munkavállalót bocsátanak el. 

A Forma-1-es csapatot is érintik a megszorítások: az Autosport.com szerint 70 embert küldenének el, azonban végleges információk még nincsenek ezzel kapcsolatban. 

Paul Walsh, a McLaren Csoport ügyvezetője őszintén nyilatkozott a terveikkel kapcsolatban: 

„Nagyon sajnáljuk, hogy ez a szervezeti átalakítás minden emberünkre hatással lesz, különösen azokra, akiknek a munkahelyét ez érinti.” 

„Keményen dolgoztunk azon, hogy ezt a folyamatot elkerüljük, már drasztikus költségmegtakarítási intézkedéseket tettünk minden üzleti területen. De most nincs más választásunk, minthogy csökkentsük a munkatársaink számát.”

„Ez kétségkívül egy kihívást jelentő időszak a vállalatunk számára, különösen az embereink számára, de szeretnénk egy hatékony, fenntartható cégként visszatérni a növekedés útjára.”

„A McLaren Racing támogatta, hogy 2021-ben új költséglimitet vezessenek be, amely egy fenntartható pénzügyi alapot teremt a csapatok számára, és amely egy sokkal versenyképesebb sportot eredményez” – folytatta Walsh.

„Ennek nagy hatása lesz az F1-es csapatunk méretére és összetételére – most megkezdjük a szükséges intézkedéseket, hogy 2021-től készen álljunk a költséglimitre, hogy újra győzelmekért és bajnoki címekért harcolhassunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!