1200 munkavállalójától válik meg a McLaren

Lando Norris, McLaren MCL34, makes a pit stop
Fotó: McLaren
Csoportos leépítésre kényszerül a McLaren Csoport: a vállalat 1200 embert bocsát el a koronavírus-járvány és az F1-es költséglimit bevezetése miatt.

A koronavírus-járvány a wokingi alakulatot is súlyosan érintette pénzügyileg: az autók értékesítése miatt, valamint az F1-es szezon felfüggesztése miatt is. A csapat kedden bejelentette, hogy megbeszéléseket folytat a dolgozóival, hogy megállapodjanak a következő lépésekről: a jelenlegi várakozások szerint 1200 munkavállalót bocsátanak el. 

A Forma-1-es csapatot is érintik a megszorítások: az Autosport.com szerint 70 embert küldenének el, azonban végleges információk még nincsenek ezzel kapcsolatban. 

Paul Walsh, a McLaren Csoport ügyvezetője őszintén nyilatkozott a terveikkel kapcsolatban: 

„Nagyon sajnáljuk, hogy ez a szervezeti átalakítás minden emberünkre hatással lesz, különösen azokra, akiknek a munkahelyét ez érinti.” 

„Keményen dolgoztunk azon, hogy ezt a folyamatot elkerüljük, már drasztikus költségmegtakarítási intézkedéseket tettünk minden üzleti területen. De most nincs más választásunk, minthogy csökkentsük a munkatársaink számát.”

„Ez kétségkívül egy kihívást jelentő időszak a vállalatunk számára, különösen az embereink számára, de szeretnénk egy hatékony, fenntartható cégként visszatérni a növekedés útjára.”

„A McLaren Racing támogatta, hogy 2021-ben új költséglimitet vezessenek be, amely egy fenntartható pénzügyi alapot teremt a csapatok számára, és amely egy sokkal versenyképesebb sportot eredményez” – folytatta Walsh.

„Ennek nagy hatása lesz az F1-es csapatunk méretére és összetételére – most megkezdjük a szükséges intézkedéseket, hogy 2021-től készen álljunk a költséglimitre, hogy újra győzelmekért és bajnoki címekért harcolhassunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS