18 éve ezen a napon lett Günther Steiner a Red Bull technikai igazgatója - F1VILÁG.HU

18 éve ezen a napon lett Günther Steiner a Red Bull technikai igazgatója

HIRDETÉS
18 évvel ezelőtt ezen a napon jelentette be a Red Bull Racing Forma-1-es csapata, hogy Günther Steinert nevezte ki technikai igazgatónak.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, speaks to the media during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Thursday September 01, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A szakember évek óta a Haas F1-es csapatát irányítja a száguldó cirkuszban, ám természetesen nem az amerikai istállónál indult pályafutása a motorsportban. Annak idején még a raliszakágban kezdte karrierjét, majd 2001-ben csapatfőnökként csatlakozott a Ford által létrehozott Jaguar Racinghez. 2003-ban aztán távozott a csapattól, miután nem sikerült a várt előrelépéseket megtennie a gárdának.

2005-ben viszont Steiner újra Milton Keynes-ben találta magát, ekkor azonban az istállónak már a Red Bull volt a tulajdonosa: az olaszországi születésű szakembert technikai igazgatónak nevezték ki, miután azonban az energiaital-gyárosok meg tudták szerezni a McLarentől Adrian Neweyt, Steinernek távoznia kellett posztjáról.

Embed from Getty Images

Ekkor a Red Bull NASCAR-programjában ajánlottak állást neki, ezért az Egyesült Államokba költözött, ahol egészen 2008-ig dolgozott. Ekkor alapította meg a FibreWorks Composites nevű vállalatot is, és ismerkedett meg Gene Hasszal, akivel gyakran szóba került egy Forma-1-es istálló alapítása. Mindez végül 2006-ban valósult meg, ekkor lett a Haas F1-es csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!