2 kg-mal könnyebb lett a Red Bull autója Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

2 kg-mal könnyebb lett a Red Bull autója Silverstone-ban

HIRDETÉS
A Silverstone-ban bevetésre kerülő fejlesztésekkel is azon dolgozik a Red Bull Forma-1-es csapata, hogy még könnyebbé, és természetesen gyorsabbá tegye idei, RB18-as kódjelű versenyautóját.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Bár az energiaital-gyárosok idén bombaformában teljesítenek, azt a csapatnál is elismerik, komoly kihívást jelent számukra, hogy az idén 798 kg-ban meghatározott minimumsúly közelébe kerüljenek – mindez azt jelenti, hogy a legtöbb csapathoz hasonlóan ők is küszködnek autójuk túlsúlyával.

Akárcsak a többi istálló, a Red Bull is számos újítással érkezett meg a hétvégi Brit Nagydíjra: az energiaital-gyárosok jelentősen módosítottak az autó padlólemezén, és számos új, könnyebb alkatrész került fel az RB18-asra.

A padlólemez egyik szembetűnő újdonsága a Venturi-csatornák megszakított profilja. Ezek a légáramlatok számára kialakított „alagutak” már nem egy folytonos profilt alkotnak, hanem több részre vannak osztva. A Red Bull már a Spanyol Nagydíjon is kipróbált egy új padlólemezt, a silverstone-i változtatások pedig ehhez kapcsolhatóak. A fő cél nem a leszorítóerő növelése, hanem az, hogy a DRS-rendszer nyitott állásakor csökkenteni tudják a légellenállást.

A Red Bull új bargeboard-elemeket is vitt Silverstone-ba, ezekkel a légáramlatokat igyekeznek hatékonyabban a Venturi-csatornák irányába terelni. A fejlesztéseknek köszönhetően a Red Bull autója a hírek szerint mintegy 2 kg-mal lesz könnyebb, mint két hete, Kanadában, számos alkatrész tekintetében sikerült ugyanis súlycsökkenést elérni. Ennek köszönhetően akár körönként 2 tizedmásodperccel is gyorsabb lehet az RB18-as.

Az alábbi fotókon jól látható a különbség a Red Bull eddig használt, valamint új csomagja között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!