20-30 lóerővel erősödhet a Ferrari motorja

Mintegy 20-30 lóerős javulást érhet el V6-os motorjával a Ferrari Forma-1-es csapata a júniusi Kanadai Nagydíjra.


Mintegy 20-30 lóerős javulást érhet el V6-os motorjával a Ferrari Forma-1-es csapata a júniusi Kanadai Nagydíjra.

Ahogy a legtöbb istálló, úgy a Scuderia is komoly újításokkal érkezik meg az évad ötödik versenyhétvégéjére, Barcelonába, az azt követő versenyeken azonban tovább javulhat az olasz istálló autójának teljesítménye.

A Sky Sports F1 értesülései szerint a Ferrari a hátralévő 10 motorfejlesztési zsetonból 5-öt elhasznál a júniusi Kanadai Nagydíjig, ezáltal pedig komoly teljesítménynövekedést érhet el V6-os motorjával – nagyjából 20-30 lóerőnyit.

A számítások szerint a Ferrari motorja az elmúlt évben nagyjából 50 lóerővel volt gyengébb a Mercedes erőforrásánál, a téli időszakban azonban az olaszok jelentősen csökkenteni tudták hátrányukat ezen a téren is.

„Úgy hallottam, hogy sokan új dolgokkal érkeznek Barcelonába. De mi is készülünk néhány újítással” – mondta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

„Nem igazán szeretek ezekről előre beszélni, de lépésről-lépésre haladunk a fejlesztésekkel. Reméljük, hogy ez egy jó csomag lesz, és nem pedig visszalépünk vele.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!