20 lóerővel erősödhet a Ferrari Belgiumban

Egy trükkös szigetelésnek köszönhetően 20 lóerővel erősödhetnek a Ferrari motorjai a bajnokság következő versenyein.


Egy trükkös szigetelésnek köszönhetően 20 lóerővel erősödhetnek a Ferrari motorjai a bajnokság következő versenyein.

Az Autosprint című olasz szaklap értesülései szerint az olasz vállalat egy olyan festékanyaggal volta be kipufogórendszerét, mely jobban megtartja a hőt, így abból több áramolhat a turbinába.

A médium szerint a Ferrari először szerette volna partnercsapatával, a Marussiával kipróbálni megoldást, mely állítólag olyan hatékonynak bizonyult, hogy az olasz istálló már saját F1-es alakulatával is beveti azt Belgiumban és Olaszországban.

A két, igencsak tempós helyszínen a Ferrari a hírek szerint nagyjából 20 lóerővel többet tud kihozni V6-os turbómotorjából a „mágikus festésnek” köszönhetően.

A Ferrari egyébként helytakarékosság céljából nem használt szigetelést a turbófeltöltőbe áramló forró gázok megtartása érdekében, emiatt azonban motorjának teljesítményéből is veszített. Az olasz istálló már régóta szeretett volna megoldást találni erre a problémára, Kanadában azonban akkori ötletét nem fogadta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS