Friss hírek

2014-es fejlesztéseket tesztel a Ferrari péntekenként

Számos 2014-es alkatrészt pályára visz a bajnokság hátralévő versenyhétvégéin a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata, bár az idei évre is tartogat még néhány újítást az olasz együttes.Számos 2014-es alkatrészt pályára visz a bajnokság hátralévő versenyhétvégéin a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata.

Bár a maranellói gárda még nem adta fel a Red Bull Racing ellen vívott harcot, egyre inkább már a jövő évi versenygép fejlesztésére összpontosít.

Pat Fry, a Ferrari technikai igazgatója a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, lesz pár újítás az idény hátralévő versenyeire, de a jövő évi alkatrészeket is kipróbálják majd a nagydíjhétvégék pénteki edzésnapjain.

„Még van pár fejlesztés a következő néhány versenyre, és továbbra is használni, illetve tesztelni fogjuk ezeket, hogy javítsunk az autón” – fogalmazott a szakember.

„Ami 2014-et illeti, sokkal nehezebb tesztelnünk, hiszen motor tekintetében jelentősebb változások lesznek, akárcsak aerodinamikai oldalról, de ettől függetlenül lesznek olyan dolgok, amiket kipróbálhatunk a hátralévő szabadedzéseken – sokkal inkább a megbízhatóságukat vizsgáljuk majd, ami azt jelenti, hogy elég mozgalmasan telnek majd a pénteki edzésnapjaink a hátralévő hat hétvégén.”

Bár Fry jelentősnek tartja a jövő évi aerodinamikai változásokat, véleménye szerint az autók esztétikailag nem fognak jelentősen átalakulni.

„A vizuális változások csekélyek lesznek, az első szárny lesz szűkebb, és az alacsonyabb hátsó szárny eltűnik. Szerintem maga a kasztni formája csak kis mértékben változik, hiszen a kipufogó elhelyezkedése módosul, ennek pedig jelentős hatása van az autó aerodinamikai teljesítményére. Szóval teljesítmény tekintetében drasztikus változás áll be, de az autók hasonlóan fognak kinézni, mint az ideiek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!