Friss hírek

2015-ben csak a McLarent látja el a Honda

2015-ben még kizárólag a McLaren csapata használja majd a Forma-1-be visszatérő Honda erőforrásait – erősítette meg a patinás angol istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


2015-ben még kizárólag a McLaren csapata használja majd a Forma-1-be visszatérő Honda erőforrásait – erősítette meg a patinás angol istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

A japán vállalat múlt héten jelentette be, hogy a wokingi gárda partnereként 2015-ben ismét aktív szereplője lesz majd a Forma-1-nek, ám nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy más csapatokat is ellásson motorokkal a következő évek során.

Martin Whitmarsh a The Racers’s Edge legfrissebb epizódjában elárulta, 2015-ben még kizárólag a McLaren használja majd a Honda motorjait, több csapat csak eztán szerződhet le a japánokkal.

„Nincs semmi olyan a szabálykönyvben, mely kimondaná, hogy egy motorgyártónak muszáj több csapatot ellátnia, szóval egy kizárólagos együttműködésre készülünk a Hondával” – mondta a szakember.

Habár a 2013-as Forma-1-es Sportszabályzat valóban nem említ ilyet, a 2014-es regulák még nem kerültek nyilvánosságra.

A McLarenen kívül a hírek szerint a Williams is igényt tartana a Honda V6-os turbómotorjaira, miután túl soknak találja azt az összeget, amit jelenlegi partnere, a Renault kér az új aggregátokért. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, a következő években jelentős változások történhetnek ezen a fronton, Sir Frank Williams pedig az F1 Racing magazinnak nyilatkozva meg is erősítette, hogy „konzultálni fog ügyvédeivel a pontos helyzetet illetően”.

Martin Whitmarsh szót ejtett arról, örülnének annak, ha egy japán versenyző is lehetőséget kaphatna a McLarennél, ám nem számol Kamui Kobayashi-val.

„Ha japán versenyzőt keresnénk, olyan pilótára volna szükségünk, akiben benne van a bajnoki győzelem. Egy olyan versenyzőre, aki kezdettől fogva megmászta a szamárlétrát, és akit tudunk fejleszteni.”

A szakember hozzátette, nem kizárt, hogy csapata visszatér tradicionális narancssárga festéséhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!