Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

2015-ben visszatérhet a Michelin a Forma-1-be

Lapértesülések szerint élénken érdeklődik a Forma-1-be való visszatérés iránt a száguldó cirkusz korábbi gumiszállítója, a Michelin.


Lapértesülések szerint élénken érdeklődik a Forma-1-be való visszatérés iránt a száguldó cirkusz korábbi gumiszállítója, a Michelin.

A francia vállalat a legfrissebb hírek szerint a hét közepén teszt bejelentést – hogy miről, az egyelőre még kérdéses, a pletykák szerint azonban jó esély van arra, hogy a gumigyártó hamarosan visszatér a Forma-1-be.

A száguldó cirkuszban jelenleg a Pirelli látja el abroncsokkal a csapatokat, az olasz vállalat azonban még nem egyezett meg a folytatásról a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) – noha a csapatok többségével, és Bernie Ecclestone-nal már sikerült dűlőre jutnia.

Jó eséllyel tehát a Pirelli marad a Forma-1 beszállítója 2014-ben is, 2015-re azonban megérkezhet a Michelin, így nem kizárt, hogy ismét gumiháborút látunk majd az autósportok csúcsosztályában. Ez viszont egyáltalán nincs ínyére a Pirellinek.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke elmondta: „A kereskedelmi jogok birtokosával, illetve néhány csapattal kötött megállapodásunk a következő öt évre szól. Ha 2015-re pályázatot írnak ki, lelépünk. A szabályok nem teszik lehetővé a gyártók közti versengést. Tudnánk róla, ha változtak volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS