2017-ben újra lehet tankolni verseny közben!

2017-ben visszatérhet a tankolás a Forma-1-be – döntöttek minderről a Stratégiai Munkacsoport csütörtöki ülésén a résztvevő csapatok, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


2017-ben visszatérhet a tankolás a Forma-1-be – döntöttek minderről a Stratégiai Munkacsoport csütörtöki ülésén a résztvevő csapatok, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A tankolást a 2009-es év végén tiltották be a Forma-1-ben – elsősorban biztonsági okokra hivatkozva – ám az FIA pénteken megerősítette, a Stratégiai Munkacsoport tegnapi ülésén megállapodás született arról, hogy 2017-től kezdődően ismét engedélyezett lesz.

Nemcsak ez változik a királykategóriában, hanem jönnek majd a szélesebb gumik, valamint a magasabb fordulaton működő motorok a nagyobb hanghatás elérése érdekében – arról azonban szintén döntöttek, hogy a jövőben is a jelenlegi V6-os turbómotorokat használja a mezőny, azt ugyanis elutasították a résztvevők, hogy két különféle erőforrást használjanak a Forma-1 csapatai.

2017-re az aerodinamika is jelentősen átalakul, hogy a versenyautók gyorsabbak, valamint sokkal agresszívebb kinézetűek legyenek. A változtatástól azt remélik, az autók körönként 5-6 másodpercet (!) gyorsulnak.

Ami a jövő évet illeti: komoly változás, hogy a csapatok szabadon megválaszthatják, a rendelkezésre álló négy gumikeverékből melyik kettőt kívánják használni az adott versenyhétvégén.

A kliensautók ötletét is napirendi pontként tárgyalták csütörtökön, mint a költségcsökkentés egy formáját.

Ahogyan arról beszámoltunk, az idei ötödik motor használatával kapcsolatos javaslatot végül elutasították, így a versenyzők az eredeti terveknek megfelelően egy idényen belül csak négy erőforrást használhatnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!