Friss hírek

2017-ben visszakerülhet a cápauszony az autókra

Könnyen lehet, hogy mégsem lesznek olyan szépek a 2017-es Forma-1-es versenyautók, sőt!


Könnyen lehet, hogy mégsem lesznek olyan szépek a 2017-es Forma-1-es versenyautók, sőt!

A száguldó cirkusz szabályai alaposan megváltoznak a következő évre, a szélesebb autóktól és gumiktól pedig mindenki azt várja, hogy a 2017-es modelleknek nemcsak a teljesítménye, hanem a kinézete is elragadó lesz.

Hirdetés
 

„Nagyon királyul néz ki, igazán futurisztikus – főleg a szélesebb gumikkal és nagyobb hátsó szárnnyal!” – fogalmazott nemrég a McLaren versenyzője, Stoffel Vandoorne, aki egyelőre még csak számítógépes grafikán láthatta egyben csapata fejlesztés alatt álló autóját.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap azonban azt írja, nagyon úgy tűnik, hogy a jövő évi autók oldalról mégsem lesznek olyan szépek, mert „lényegében minden csapat csúnya uszonyokat” tervez.

A cápauszonyként elhíresült megoldás 2009-ben és 2010-ben már egyszer széles körben elterjedt az F1-es mezőnyben, hogy hatékonyabban tudják az autó hátulja felé terelni az érkező légáramlatokat.

Úgy tűnik tehát, hogy az efféle megoldások jövőre visszatérhetnek, az AMuS szerint pedig a 2017-es autók jelentős része „oldalról úgy néz majd ki, mint egy kombi”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!