2017-től újra lehet tankolás a versenyeken

Könnyen elképzelhető, hogy a 2017-es idénytől kezdődően ismét látunk majd tankolásokat a Forma-1-es versenyek közben.


Könnyen elképzelhető, hogy a 2017-es idénytől kezdődően ismét látunk majd tankolásokat a Forma-1-es versenyek közben.

A tankolás újbóli bevezetéséről tavaly már egyeztettek a csapatok, akkor azonban az érintettek leszavazták a változásokat: a versenyzők ugyan lelkesedtek az ötletért, a csapatok azonban úgy ítélték meg, nem lennének izgalmasabbak a versenyek az újbóli bevezetéstől.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt azonban a minap megerősítette, újra napirendre került a téma, és ezen a héten, egy kétnapos genfi ülésen ismét egyeztetnek majd róla.

„Ha valamivel kapcsolatban aggályok vannak – márpedig nekem személy szerint vannak aggályaim –, akkor érdemes átbeszélni a munkacsoporttal, hogy helyes-e, hogy nem engedélyezett a tankolás” – mondta a francia szakember.

„Ismerjük az okait, hogy miért tiltottuk be? A tankológép szállítási költségei miatt. Ma viszont már modernebb időket élünk, amikor pontosan tudjuk, hogyan is működhetne ez. Évi 50 ezer euróról beszélünk. Ha az jót tesz a show-nak, támogatom a költségek csökkentését, de ez a Forma-1 globális költségeit tekintve azért nem egy kulcskérdés.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS