Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

2018-ra 2 másodpercet gyorsulhatnak az F1-es autók

1264
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Saturday 08 April 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY4825, Lewis Hamilton, Mercedes, Pirelli, supersoft

Körönként akár 2 másodperccel is gyorsulhatnak a Forma-1-es versenyautók a 2018-as idényre – legalábbis erre utalnak a Pirelli által elvégzett szimulációk.

A módosult technikai szabályoknak köszönhetően már 2017-re is jelentős mértékben javultak a köridők a száguldó cirkuszban, ám miután a csapatok még nem ismerték ki teljesen a regulákat, jövőre további gyorsulás várható.

„A következő szezon elején körönként 1 másodperccel lehetnek gyorsabbak, és az évd során 1-1,5 másodperc lehet az eltérés tavalyhoz képest. Az idény végére tehát körönként 2 másodperccel lehetnek gyorsabbak” – mondta a Pirelli F1-es főnöke, Mario Isola.

„Ha pedig lágyabbak lesznek a gumik, az autók még gyorsabbá válnak. De nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a Halo bevezetése extra súlyt jelent, és ez körönként 3-4 tizedet is jelenthet.”

A fejvédő bevezetése miatt 2018-ra az FIA 6 kg-mal megemelte a versenyautók minimumsúlyát, a Force India szerint azonban a Halóhoz kapcsolódó aerodinamikai kiegészítések, illetve a töréstesztek miatti megerősítés miatt 14 kg-nyi extra súlyra lehet számítani.

A Forma-1-ben a becslések szerint 10 kg extra súly mintegy 0,3 másodpercet jelent körönként – függően a pálya vonalvezetésétől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS