Friss hírek

2018-tól eltűnhetnek a T-szárnyak és a cápauszonyok

F1 Grand Prix of Bahrain

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja keddi ülésén döntést hozott arról, hogy 2018-tól szigorúan korlátozza a T-szárnyak, valamint cápauszonyszerű motorborítások használatát.

A 2017-es technikai szabályokban fellelt kiskapuk lehetővé tették, hogy a királykategória csapatai efféle megoldásokkal éljenek, azok azonban nem voltak túl népszerűek, ráadásul a T-szárnyakkal kapcsolatban biztonsági aggályok is felmerültek azok után, hogy a Valtteri Bottas autójáról leszakadt szárnyelem súlyosan károsította Max Verstappen versenyautóját Bahreinben.

A Stratégiai Munkacsoport keddi ülésén döntés született arról, hogy a következő szezontól „szigorúan korlátozzák” a motorborítások környékén elhelyezett T-szárnyak és cápauszonyok használatát.

A szabálymódosítási javaslatot a munkacsoport a Motorsport Világtanács (WMSC) elé terjeszti, mint ahogy azt is, hogy a jövőben a piros zászlós versenymegszakítások után állórajttal folytatódjanak a küzdelmek.

Megállapodás született arról is, hogy már a Spanyol Nagydíjtól kezdődően láthatóbbá teszik a versenyzők neveit és rajtszámait a versenyautókon.

A mai meetingen egyébként jelen volt Chase Carey, a Forma-1 új ügyvezetője is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!