2019-re már a Red Bull szintjére kerülne a Renault

Fotó: Renault Sport F1
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Hungarian Grand Prix, Saturday 29th July 2017. Budapest, Hungary., Hülkenberg

2019-ben szeretne a Red Bull és a McLaren szintjén le a Forma-1-ben a Renault gyári csapata – a francia istálló nem mondott le arról, hogy pár éven belül világbajnok legyen.

A Renault 2017-ben a 6. helyen zárt a konstruktőrök versenyében, ám több mint 300 ponttal kevesebbet tudott csak gyűjteni, mint a Red Bull, mely szintén az ő V6-os erőforrásaikat használja.

Idén ráadásul már a McLaren is Renault-motorokkal vesz részt az F1-es küzdelmekben, így jó esély van rá, hogy a franciák gyári csapata a partneristállók mögött végez majd a konstruktőrök versenyében.

„Tudjuk, hogy jelentős a hátrányunk a Red Bull-lal szemben a kasztnit tekintve – tehát aerodinamikai és mechanikai téren” – mondta a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul a Motorsport.com-nak, majd hozzátette, 2019-ben már szeretnének partnercsapataik szintjére kerülni.

„Jól ismerjük a Red Bullt, és egy fantasztikus referenciapontként szolgálnak számunkra. Azt gondolom, az ő kasztnijuk az egyik legjobb, ha nem a legjobb a mezőnyben. Meglátjuk, idén mivel állnak elő.”

„A McLaren már nagyobb kérdőjel számunkra, hiszen más karosszériájuk és más motorjuk volt eddig, így nehéz összehasonlításokat végezni. De érdekes referenciapontot jelentenek számunkra.”

„Ami az általános képességeket illeti, idén az ő szintjükre kell kerülnünk. Ők nagyon stabil szervezettel rendelkeznek, jól strukturáltak és jól szervezettek.”

„Mi még az építkezési folyamatban járunk, folyamatosan fejlődünk. Azt gondolom, 2019 előtt még nem leszünk képesek arra, hogy teljesen az ő szintjükre kerüljünk, még akkor sem, ha reményeim szerint nagyon kicsi lesz köztünk a különbség idén.”

Arra a kérdésre, hogy a Renault 2018-ra legalább a konstruktőri 5. helyet tűzi-e ki célul, Abiteboul így felelt: „A sportszakmai céljainkat majd az új autó bemutatásakor fogalmazzuk meg, de kétségkívül ez lehet az irány.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!