Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

GEPA-0407074456 - BEDFORD,ENGLAND,04.JUL.07 - FORMULA 1, MOTORSPORT - Christian Horner presents the Red Bull wind tunnel. Image shows team principal Christian Horner (Red Bull Racing) in the wind tunnel. Photo: GEPA pictures/ Mathias Kniepeiss // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // SI201412179211 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing

2021-ben a Red Bull szélcsatornájába költözik az AlphaTauri

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

2021-ben a Red Bull szélcsatornájába költözik az AlphaTauri

Nagy lökést adhat az AlphaTauri Forma-1-es csapata számára az, hogy 2021-től már a Red Bull szélcsatornáját használhatja – mondja Christian Horner.

A faenzai istálló jelenleg saját, bicesteri szélcsatornáját használja, ők az utolsó csapat az F1-ben, akik még 50 százalékos modellel dolgoznak, szemben az összes többi alakulattal, melyek már 60 százalékos modellt használnak fejlesztéseik során.

Az AlphaTauri angliai létesítményében jelenleg több mint 100 szakember dolgozik az aerodinamikai fejlesztéseken, jövőre azonban szigorodnak a szélcsatorna-használat szabályai.

Ennek köszönhetően pedig a Red Bull bedfordi szélcsatornájában több kapacitás lesz elérhető, ami lehetővé teszi, hogy az AlphaTauri is odaköltözzön.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner nemrég úgy fogalmazott, ma már sokkal inkább tekint testvércsapatként, mint juniorcsapatként az AlphaTaurira, a közös szélcsatorna-használat pedig újabb lépés lesz az energiaital-gyárosok kiscsapata számára.

„Nyilvánvalóan az AlphaTauri egy újrabrandelt csapat az idei évre. És szerintem a törekvéseik túlmutatnak azon, mint amik Toro Rossóként voltak” – mondta a szakember.

„A szabályok keretein belül van egyfajta szinergia a két csapat között. Jövőre például először használunk közös szélcsatornát, aminek financiális szempontból abszolút van értelme.”

„Az eszközök, amiket használunk, például a modell mérete, remélhetőleg hasznos lesz az AlphaTauri számára a fejlesztések során, főleg a 2022-es autó esetében, hiszen jelentős változások történnek.”

„A szabályok már világosak, a szürkezónákat eltüntették azzal kapcsolatban, hogy mit szabad és mit nem. És remélhetőleg ebből az AlphaTauri is profitál majd.”

Az AlphaTauri csapatát irányító Franz Tost szintén azt mondja, előnyükre válik majd a váltás.

„Jelenleg mi vagyunk az egyetlen csapat, mely 50 százalékos szélcsatornát használ, a bedbfordi létesítmény pedig 60 százalékos. Ez nyilván előnyökkel jár majd, hiszen sokkal pontosan méréseket lehet végezni” – mondta az osztrák szakember.

„Ami a szinergiai folyamatot illeti, nagyon eredményesen végeztük ezt az elmúlt pár évben a pénzspórolást, illetve a teljesítménynövelést illetően, hiszen a Red Bull Technology nagyon magas szintet képviseli technikai szempontból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!