Friss hírek

2021-ben Aston Martin lesz a Racing Point csapatából!

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 06: Aston Martin logo on the nose of the Red Bull Racing RB13 during practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2017 in Suzuka.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images), Aston Martin logo, JapaneseGP2017
Ahogyan arra számítani lehetett, felvásárolta az Aston Martin részvényeinek egy részét a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll – úgy hírlik, az üzletember 2021-től át is nevezi majd a Racing Point Forma-1-es csapatát.

Stroll, illetve az általa vezetett konzorcium az Aston Martin részvényeinek 16,7 százalékát vásárolta fel 182 millió font, azaz közel 73 milliárd forint értékben, az üzletet péntek reggel a londoni tőzsdén erősítették meg.

Az üzlet tartalmaz egy 318 millió font (127 milliárd forint) összegű készpénzes fúziót is. 

A nyilvánosságra hozott dokumentumban megerősítik azt is, a Racing Point csapata 2021-től Aston Martin F1 néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

„Az Aston Martin Lagonda kötelező érvényű szerződést kötött, melynek értelmében a Racing Point F1-es csapata a 2021-es szezontól az Aston Martin gyári F1-es csapata lesz. Ez a megállapodás 10 éves kezdeti időtartamra szól.”

Az Aston Martin jelenleg a Red Bull Racing névadó szponzoraként van jelen a Forma-1-ben, az együttműködés pedig 2020-ban is folytatódik, amíg be nem fejeződik közös sportautójuk, a Valkyrie fejlesztése.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!