2021-ben Aston Martin lesz a Racing Point csapatából! - F1VILÁG.HU

2021-ben Aston Martin lesz a Racing Point csapatából!

Ahogyan arra számítani lehetett, felvásárolta az Aston Martin részvényeinek egy részét a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll – úgy hírlik, az üzletember 2021-től át is nevezi majd a Racing Point Forma-1-es csapatát.

Stroll, illetve az általa vezetett konzorcium az Aston Martin részvényeinek 16,7 százalékát vásárolta fel 182 millió font, azaz közel 73 milliárd forint értékben, az üzletet péntek reggel a londoni tőzsdén erősítették meg.

Az üzlet tartalmaz egy 318 millió font (127 milliárd forint) összegű készpénzes fúziót is. 

A nyilvánosságra hozott dokumentumban megerősítik azt is, a Racing Point csapata 2021-től Aston Martin F1 néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

„Az Aston Martin Lagonda kötelező érvényű szerződést kötött, melynek értelmében a Racing Point F1-es csapata a 2021-es szezontól az Aston Martin gyári F1-es csapata lesz. Ez a megállapodás 10 éves kezdeti időtartamra szól.”

Az Aston Martin jelenleg a Red Bull Racing névadó szponzoraként van jelen a Forma-1-ben, az együttműködés pedig 2020-ban is folytatódik, amíg be nem fejeződik közös sportautójuk, a Valkyrie fejlesztése.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!