2021-ben egy topcsapat is fél másodperccel lemaradhat - F1VILÁG.HU

2021-ben egy topcsapat is fél másodperccel lemaradhat

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint könnyen megeshet, hogy egy topcsapat fél másodperces hátrányba kerül majd 2021-re, ha túl későn áll neki új versenyautója fejlesztésének.

A száguldó cirkusz csapataira komoly kihívások várnak 2020-ban, hiszen amellett, hogy dolgozniuk kell aktuális versenyautóikon, jelentős munkát kell beleölniük a 2021-es modellek fejlesztésébe – jövőre ugyanis alapjaiban változnak meg a Forma-1 technikai szabályai.

Ha pedig egy csapat nem jól osztja fel erőforrásait, könnyen nagy bajba kerülhet – mondja Toto Wolff.

 

„Az idei bajnokság egy kétéves bajnokság. Nemcsak a 2020-as évről van szó változatlan szabályok mellett. 2021-re masszív változások jönnek, és a forrásokkal való egyensúlyozás döntő fontosságú lesz abból a szempontból, hogy mennyit is áldozunk a 2021-es autó fejlesztésére” – mondta a Mercedes-főnök.

„Nyilvánvaló, hogy a tanulási és fejlesztési görbe sokkal meredekebb lesz az elején. Ha tehát elrontasz valamit, és hónapokkal lemaradsz, fél másodperces hátrányba kerülhetsz. És ez az a kihívás, amivel már megbirkóztunk korábban két szabályváltozás során, és imádjuk.”

A Mercedes 2014 óta sorozatban hat világbajnoki címet szerzett, Wolff azonban állítja, továbbra is rendkívül motiváltak.

„Minden évben próbálunk megfelelő célokat kitűzni – olyanokat, amiket jól megértettük a szervezetünkön keresztül.”

„Szerintem fontos célokkal felkelni. És nem látom azt, hogy nálunk hiányozni a motiváció, vagy a szándék. A vereség fájdalma sokkal intenzívebb, és tovább is tart, mint a győzelem öröme. És végső soron ez az, ami hajt bennünket. A vereség puszta gondolata képes arra, hogy elfeledtesse minden korábbi eredményünket.”

„A tavalyi eredmények semmit sem jelentenek a 2020-as bajnokság tekintetében. Minden köridő, minden pont lenullázódik, és ismét egy kihívás előtt állunk. Bizonyos szempontból megvan az oka annak, hogy a hat világbajnoki cím miért volt világrekord. Mert véresen nehéz elérni. És mi szeretnénk tovább növelni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!