2021-ben egy topcsapat is fél másodperccel lemaradhat - F1VILÁG.HU

2021-ben egy topcsapat is fél másodperccel lemaradhat

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint könnyen megeshet, hogy egy topcsapat fél másodperces hátrányba kerül majd 2021-re, ha túl későn áll neki új versenyautója fejlesztésének.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, leads Charles Leclerc, Ferrari SF90, Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, and the rest of the field on the opening lap during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

A száguldó cirkusz csapataira komoly kihívások várnak 2020-ban, hiszen amellett, hogy dolgozniuk kell aktuális versenyautóikon, jelentős munkát kell beleölniük a 2021-es modellek fejlesztésébe – jövőre ugyanis alapjaiban változnak meg a Forma-1 technikai szabályai.

Ha pedig egy csapat nem jól osztja fel erőforrásait, könnyen nagy bajba kerülhet – mondja Toto Wolff.

„Az idei bajnokság egy kétéves bajnokság. Nemcsak a 2020-as évről van szó változatlan szabályok mellett. 2021-re masszív változások jönnek, és a forrásokkal való egyensúlyozás döntő fontosságú lesz abból a szempontból, hogy mennyit is áldozunk a 2021-es autó fejlesztésére” – mondta a Mercedes-főnök.

„Nyilvánvaló, hogy a tanulási és fejlesztési görbe sokkal meredekebb lesz az elején. Ha tehát elrontasz valamit, és hónapokkal lemaradsz, fél másodperces hátrányba kerülhetsz. És ez az a kihívás, amivel már megbirkóztunk korábban két szabályváltozás során, és imádjuk.”

A Mercedes 2014 óta sorozatban hat világbajnoki címet szerzett, Wolff azonban állítja, továbbra is rendkívül motiváltak.

„Minden évben próbálunk megfelelő célokat kitűzni – olyanokat, amiket jól megértettük a szervezetünkön keresztül.”

„Szerintem fontos célokkal felkelni. És nem látom azt, hogy nálunk hiányozni a motiváció, vagy a szándék. A vereség fájdalma sokkal intenzívebb, és tovább is tart, mint a győzelem öröme. És végső soron ez az, ami hajt bennünket. A vereség puszta gondolata képes arra, hogy elfeledtesse minden korábbi eredményünket.”

„A tavalyi eredmények semmit sem jelentenek a 2020-as bajnokság tekintetében. Minden köridő, minden pont lenullázódik, és ismét egy kihívás előtt állunk. Bizonyos szempontból megvan az oka annak, hogy a hat világbajnoki cím miért volt világrekord. Mert véresen nehéz elérni. És mi szeretnénk tovább növelni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!