2022-ben kezdődhet a Hungaroring felújítása - F1VILÁG.HU

2022-ben kezdődhet a Hungaroring felújítása

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével hamarosan megkezdődhet a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínéül is szolgáló Hungaroring infrastruktúrájának felújítása.

A két cég szerdán jelentette be, stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással, ennek részeként pedig kölcsönösen vállalják, hogy „szorosan együttműködnek a Hungaroring infrastruktúra-fejlesztése, az autó-motorsport utánpótlás-nevelés, valamint a közlekedésbiztonsági szemlélet formálása területén”.

„A hazai mobilitási piac meghatározó szereplőjeként veszünk részt a Hungaroring felújításának szakmai munkájában” – mondta Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

 

„Az autó- és motorsporthoz kapcsolódó magyarországi infrastruktúra-fejlesztések között a Hungaroring felújítása mellett a hajdúnánási MotoGP pálya építése emelkedik ki. Múlt héten dőlt, el, hogy a komplexum Bordás Péter tervei alapján készül majd el. Már a stratégiai együttműködés megkötése előtt részt vett szakértőként a MotoGP pálya tervpályázatával kapcsolatos munkában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Közös cél, hogy a Hungaroring és a majdani MotoGP-pálya működése erősítse egymást és a szinergiákat minél jobban ki tudjuk használni.”

Mogyoródon emellett egy olyan autó-motorsporthoz kapcsolódó technológiai parkot is létesítenének, ahol akár a világ vezető autóipari cégei, versenyistállói tesztelni tudnák fejlesztéseiket, „de állandó otthonként szolgálhat a nemzetközi sorozatokban szereplő magyar csapatok egy részének is, sőt a hazai sportszakemberképzés és versenyzői felkészítés egyik gyakorlati helyszíneként is funkcionálhat, közreműködve a Testnevelési Egyetemmel.”

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, a mogyoródi versenypálya főépületének felújítását már a 2022-es verseny után elkezdhetik.

„A nagy stratégiai fejlesztési program keretében aláírtuk a főépület tervezési szerződését, megvan a nyertes is: egy hármas konzorcium álmodja meg a Hungaroring új főépületét, hogy az infrastruktúra megfeleljen a XXI. század kihívásainak” – fogalmazott.

„A cél, hogy a 2022-es Magyar Nagydíj után elkezdhessük az építkezéseket, amelynek terveit reményeink szerint a nyáron már be tudjuk mutatni. A Nemzetközi Automobil-szövetséggel és a Liberty Mediával folyamatosan egyeztetünk, így a főépületet és a boxokat a nemzetközi sorozatok – és elsősorban a Formula 1 – igényeinek megfelelően alakítjuk ki. A stratégiai fejlesztési programmal összhangban, annak kiegészítéseként valósul meg a Hungaroring Sport Zrt. rendezvényeinek biztonságát innovatív módon támogató műveleti és operációs központja. Illetve ennek a projektnek a keretében – a Hungaroring turisztikai értékét és fontosságát hangsúlyozandó – felépül egy shop és egy kávézó, hogy a pályánk az év bármely napján vonzó turisztikai célpont lehessen.”

Gyulay Zsolt korábban többször hangoztatta, a versenypálya felújítására égető szükség van, az infrastruktúra-fejlesztés keretében pedig több lépcsőben valósul majd meg a mogyoródi létesítmény modernizálása. A főépület mellett a lelátókat is felújítanák.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!