2022-ben kezdődhet a Hungaroring felújítása - F1VILÁG.HU

2022-ben kezdődhet a Hungaroring felújítása

HIRDETÉS
A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével hamarosan megkezdődhet a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínéül is szolgáló Hungaroring infrastruktúrájának felújítása.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 passes his garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24NVQG74W2111 // Usage for editorial use only //

A két cég szerdán jelentette be, stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással, ennek részeként pedig kölcsönösen vállalják, hogy „szorosan együttműködnek a Hungaroring infrastruktúra-fejlesztése, az autó-motorsport utánpótlás-nevelés, valamint a közlekedésbiztonsági szemlélet formálása területén”.

„A hazai mobilitási piac meghatározó szereplőjeként veszünk részt a Hungaroring felújításának szakmai munkájában” – mondta Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

„Az autó- és motorsporthoz kapcsolódó magyarországi infrastruktúra-fejlesztések között a Hungaroring felújítása mellett a hajdúnánási MotoGP pálya építése emelkedik ki. Múlt héten dőlt, el, hogy a komplexum Bordás Péter tervei alapján készül majd el. Már a stratégiai együttműködés megkötése előtt részt vett szakértőként a MotoGP pálya tervpályázatával kapcsolatos munkában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Közös cél, hogy a Hungaroring és a majdani MotoGP-pálya működése erősítse egymást és a szinergiákat minél jobban ki tudjuk használni.”

Mogyoródon emellett egy olyan autó-motorsporthoz kapcsolódó technológiai parkot is létesítenének, ahol akár a világ vezető autóipari cégei, versenyistállói tesztelni tudnák fejlesztéseiket, „de állandó otthonként szolgálhat a nemzetközi sorozatokban szereplő magyar csapatok egy részének is, sőt a hazai sportszakemberképzés és versenyzői felkészítés egyik gyakorlati helyszíneként is funkcionálhat, közreműködve a Testnevelési Egyetemmel.”

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, a mogyoródi versenypálya főépületének felújítását már a 2022-es verseny után elkezdhetik.

„A nagy stratégiai fejlesztési program keretében aláírtuk a főépület tervezési szerződését, megvan a nyertes is: egy hármas konzorcium álmodja meg a Hungaroring új főépületét, hogy az infrastruktúra megfeleljen a XXI. század kihívásainak” – fogalmazott.

„A cél, hogy a 2022-es Magyar Nagydíj után elkezdhessük az építkezéseket, amelynek terveit reményeink szerint a nyáron már be tudjuk mutatni. A Nemzetközi Automobil-szövetséggel és a Liberty Mediával folyamatosan egyeztetünk, így a főépületet és a boxokat a nemzetközi sorozatok – és elsősorban a Formula 1 – igényeinek megfelelően alakítjuk ki. A stratégiai fejlesztési programmal összhangban, annak kiegészítéseként valósul meg a Hungaroring Sport Zrt. rendezvényeinek biztonságát innovatív módon támogató műveleti és operációs központja. Illetve ennek a projektnek a keretében – a Hungaroring turisztikai értékét és fontosságát hangsúlyozandó – felépül egy shop és egy kávézó, hogy a pályánk az év bármely napján vonzó turisztikai célpont lehessen.”

Gyulay Zsolt korábban többször hangoztatta, a versenypálya felújítására égető szükség van, az infrastruktúra-fejlesztés keretében pedig több lépcsőben valósul majd meg a mogyoródi létesítmény modernizálása. A főépület mellett a lelátókat is felújítanák.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!