Friss hírek

2022-ben még több sprintfutam lehet az F1-ben

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali a minap egy interjújában elárulta, mivel nagyon pozitívak voltak a visszajelzések a Silverstone-ban kipróbált új versenyhétvége-formátummal kapcsolatban, jó esély van rá, hogy 2022-ben több helyszínen is alkalmazzák majd.

A Brit Nagydíjon a hagyományos szombati időmérő helyett sprintfutamot tartottak, melynek eredménye határozta meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Az új formátumot Monzában is használják majd, és a tervek szerint Interlagosban is, Domenicali pedig azt mondja, a silverstone-i hétvége után nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak.

„Tovább folytatjuk a csapatokkal közösen megtanult leckékkel kapcsolatos értekezéseket, de az alapok erősek” – mondta a szakember. „Úgy hisszük, hogy ki tudjuk terjeszteni 2022-re.”

„Az elképzelés az volt, hogy kínáljunk valami mást, hogy legyen valami újdonság, amit a Forma-1 összes érdekeltjének nyújtani tudunk. Azt mondtuk, hogy szeretnénk három tesztet csinálni. Az egyiket már megcsináltuk Silverstone-ban. És lesz még eg Monzában, illetve egy harmadik a szezon végén, Brazíliában.”

„Ennek a komplett tesztnek a végén pedig lesz egy tervünk, hogy lássuk, mi legyen a következő lépés.”

„Nagyon pozitív volt az a reakció, amit a versenyzőktől, a csapatoktól és a médiától kaptunk. És a promóterektől is, hiszen az emberek már pénteken kilátogattak a pályára az időmérő miatt.”

Az F1 első embere hozzátette, az új formátumot természetesen nem fogják mindenhol használni.

„Nagyon-nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk az első próba után, és készen állunk arra, hogy a három esemény után javaslatot tegyünk majd. Remélhetőleg egy komoly lépést sikerül megtenni, ami egy másmilyen jövőt kínál a Forma-1 számára. Lesz majd egy alapos értékelésünk a szezon végén. Van egy tervünk a jövőre, természetesen folyamatosan javítunk ezen, és finomhangoljuk azon visszajelzések alapján, amiket kaptunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!