Friss hírek

2022 után elengedi a Red Bull kezét a Honda

2022-ben még minden támogatást megad a Red Bull Racingnek és az AlphaTaurinak a Forma-1-ből az idei szezon végén távozó Honda, ezt követően azonban a japánok vélhetően elengedik majd az energiaital-gyárosok kezét.

A Honda tavaly szeptemberben jelentette be, a 2021-es az utolsó szezonja a száguldó cirkuszban, azóta pedig az is kiderült, a japánok lényegében eladják technológiájukat a Red Bullnak, akik a következő években már saját maguknak állítják elő a V6-os erőforrásokat Milton Keynes-i központjukban.

Ma már azt is tudni lehet, a Honda motorjai 2022-ben még a Japánban található Sakurában készülnek, a gyártó tehát távozása után minden támogatást megad partnercsapatainak.

Masashi Yamamoto, a Honda ügyvezetője ugyanakkor beszélt arról is, 2023-ban már feltehetően elengedik az energiaital-gyárosok kezét.

„Jelenleg nincs szó arról, hogy 2023-ban is támogatjuk a Red Bullt – mondta a szakember a RacingNews365.com című internetes portálnak.

„A jövő év egy teljesen átmeneti időszak lesz, és megtartunk minden technológiánkat. És aztán 2023-tól kezdve szerintünk már maguk tudnak menedzselni mindent.”

„Jelenleg az egyeztetések utolsó szakaszában járunk a Red Bull-lal a marketingjogokkal kapcsolatosan.”

Jó esély van egyébként rá, hogy a Honda idén megnyeri a világbajnokságot a Red Bull Racing partnereként – ebben az esetben pedig a japán gyártó mindenképpen szeretne majd valamilyen marketingkampányt 2022-re.

„Ha lehetséges, megfontoljuk és megvitatjuk az F1-gyel és a jogtulajdonosokkal, beleértve a csapatokat is, hogy talán csinálhatunk valamit jövőre is afféle marketingkampányként, amennyiben megnyerjük a 2021-es bajnokságot” – mondta Yamamoto.

A Red Bull jelenleg a második helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, míg az egyéni tabellán Max Verstappen áll az élen.

„A megfelelő időpontban bejelentjük majd, mi is lesz a helyzet az idei év után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!