2023-ban is marad az Alfa Romeo név a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

2023-ban is marad az Alfa Romeo név a Forma-1-ben

2023-ban is jelen lesz az Alfa Romeo neve a Forma-1-ben, az olasz gyártó ugyanis nemrégiben meghosszabbította szerződését a Sauberrel – minderről Jean-Philippe Imparato, a vállalat vezérigazgatója számolt be.

Az Alfa Romeo 2019-ben tért vissza a Forma-1-be, miután partnerséget kötött a Sauberrel. Bár az egyezség hosszú távra szól, évente felülvizsgálják a feltételeket – ez általában nyáron történik meg. Az olasz gyártó vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato a Reuters hírügynökségnek pénteken megerősítette, 2023-ban is névadói lesznek a hinwili istállónak.

„Épp ma reggel írtam alá a 2023-ra szóló hosszabbítást” – mondta a szakember. „Minden év júliusában kiértékeljük a helyzetet. Ha a jövőben úgy találjuk, hogy nem érdekel már bennünket a Forma-1, vagy nem térülnek meg a befektetéseink, meglátjuk, mit tegyünk. De mindent megfelelő módon intézünk.”

Imparato még néhány hete beszélt arról, a Sauberrel kötött együttműködésük teljes mértékben rentábilis.

„Azt gondolom, a világon nekünk térülnek meg a legjobban a befektetéseink!” – mondta. „Ez meglepő lehet. De hangsúlyozom, szerintem nekünk térülnek meg a legjobban a befektetéseink az egész világon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!