2023-ban is marad az Alfa Romeo név a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

2023-ban is marad az Alfa Romeo név a Forma-1-ben

HIRDETÉS
2023-ban is jelen lesz az Alfa Romeo neve a Forma-1-ben, az olasz gyártó ugyanis nemrégiben meghosszabbította szerződését a Sauberrel – minderről Jean-Philippe Imparato, a vállalat vezérigazgatója számolt be.
24 ZHOU Guanyu (chi), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Lenovo Grand Prix de France, French Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 22 to 24, 2022 on the Circuit Paul Ricard, in Le Castellet, France - Photo Paulo Maria / DPPI

Az Alfa Romeo 2019-ben tért vissza a Forma-1-be, miután partnerséget kötött a Sauberrel. Bár az egyezség hosszú távra szól, évente felülvizsgálják a feltételeket – ez általában nyáron történik meg. Az olasz gyártó vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato a Reuters hírügynökségnek pénteken megerősítette, 2023-ban is névadói lesznek a hinwili istállónak.

„Épp ma reggel írtam alá a 2023-ra szóló hosszabbítást” – mondta a szakember. „Minden év júliusában kiértékeljük a helyzetet. Ha a jövőben úgy találjuk, hogy nem érdekel már bennünket a Forma-1, vagy nem térülnek meg a befektetéseink, meglátjuk, mit tegyünk. De mindent megfelelő módon intézünk.”

Imparato még néhány hete beszélt arról, a Sauberrel kötött együttműködésük teljes mértékben rentábilis.

„Azt gondolom, a világon nekünk térülnek meg a legjobban a befektetéseink!” – mondta. „Ez meglepő lehet. De hangsúlyozom, szerintem nekünk térülnek meg a legjobban a befektetéseink az egész világon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!