2023-ban rendezne először versenyt Szaúd-Arábia - F1VILÁG.HU

2023-ban rendezne először versenyt Szaúd-Arábia

HIRDETÉS
2023-ra elkészül Szaúd-Arábia első Forma-1-es versenypályája, a száguldó cirkusz mellett pedig az ország számos versenysorozatot vendégül látna a jövőben.
Qiddiya, Saud-Arabian Grand Prix

A pályát Rijádtól mintegy 50 kilométerre építik majd fel, és nem más tervezi, mint a korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Wurz.

Bár a napokban arról szóltak a hírek, hogy Szaúd-Arábia egy utcai versenypályán már 2021-ben vendégül látná a Forma-1 mezőnyét, most úgy tudni, az országba először 2023-ba látogat el a királykategória.

A projekt egyébként a Qiddiya Investment Company nevű vállalat felügyelete alá tartozik, Mike Reininger ügyvezető pedig azt mondja, a legnépszerűbb sorozatokat szeretnék Szaúd-Arábiába csábítani.

„Úgy építkezünk, hogy MotoGP-versenyeket, WEC-futamokat, regionális- és nemzetközi bajnokságok versenyeit is vendégül láthassuk, egészen a Forma-1-ig” – mondta a szakember.

„Úgy építjük a létesítményeket, hogy a legnagyobb és legjobb sorozatokat láthassuk vendégül.”

Arra a kérdésre, hogy mikor rendezhetik az első versenyt Szaúd-Arábiában, Reininger így felelt: „A projekt 2023 elejére készül el.”

Úgy tudni, az F1 ügyvezetője, Chase Carey és a kereskedelmi igazgató, Sean Bratches tavaly már ellátogatott Szaúd-Arábiába, brit sajtóhírek szerint pedig az ország elképesztő összeget hajlandó kifizetni a versenyrendezésért: úgy hírlik, évi 50 millió fontot, azaz mintegy 19,5 milliárd forintot.

A korábban a Benettonnál, a McLarennél és a Williamsnél is versenyző Alex Wurz hozzátette: „A projekt fantasztikus lehetőségeket kínál a pálya megtervezésére, egy igazi aréna épülhet a versenyzők és a rajongók számára.”

„Úgy épül fel, hogy komoly kihívást jelentsen a versenyzők és a mérnökök számára. És a szimulátoros elemzések után biztosíthatom önöket arról, hogy a pályán és azon kívül is lenyűgöző élményt nyújt majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!