Friss hírek

2024-ben már rendre dobogókért harcolna az F1-ben az Alpine

2024-ben már rendszeresen dobogós eredményekért szeretne harcolni a Forma-1-ben az Alpine. Az istálló vezérigazgatója, Laurent Rossi tudja, időbe telik, mire odakerülnek az élmezőnybe, de eltökélten dolgoznak céljaik eléréséért.

A francia istálló idén az Esteban Ocon – Fernando Alonso kettőssel vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben, jelenleg pedig az 5. helyen áll a konstruktőrök között, 12 pontos előnnyel az AlphaTaurit megelőzve.

Habár az istálló a Magyar Nagydíjon meglepetésszerű győzelmet szerzett Esteban Ocon révén, további dobogós eredményt nem tudtak elérni eddig.

Laurent Rossi azt mondja, hosszú távra terveznek, 2024-ben pedig már az élmezőnyben akarnak harcolni rendszeresen.

„Egy hosszú távú projektünk van, a cél pedig, hogy elérjünk arra a szintre, hogy amennyiszer csak lehet, dobogós helyen végezzünk 2024-ben” – mondta az Alpine vezérigazgatója a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„A mostani 5. helytől könnyű látni a térképet. Minden év egy kicsit jobb lesz. Ez egy 100 versenyes projekt – 4 év, 4 szezon. Minden évben fejlődnünk kell. Ez lehet olyan fejlődés, ami látszik a pályán, és lehet olyan is, ami nem látható, és az apró részletekben rejlik. Az elképzelés az, hogy soha ne álljunk meg – és folyamatosan lássuk, hogy jó irányba haladunk.”

„A jövő év olyan lesz, mintha egy pénzérmét dobnánk fel. Minden, amit szeretnénk, hogy megbizonyosodjunk arról, elégedettek leszünk a teljesítményünkkel, amikor kezdjük az idényt, és nem leszünk túlságosan lemaradva az élmezőnytől. És onnan folytathatjuk a csúcsra való feljutást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!