Friss hírek

2024-ben Szaúd-Arábiában lesz az F1-es szezonnyitó

Szaúd-Arábiában rendezik majd a 2024-es Forma-1-es szezon első versenyét, a futam szervezői ugyanis azt kérték a száguldó cirkusz vezetőségétől, hogy még a Ramadán kezdete előtt lebonyolíthassák versenyüket.

A Forma-1 még 2021-ben írt alá 10 évre szóló szerződést Szaúd-Arábiával, a tervek szerint pedig a versenyt Dzsiddából Rijádba költöztetik majd a későbbiekben. 2021-ben az arab ország az évad utolsó előtti futamának adott otthont, idén viszont már a bajnokság első szakaszában megtarthatta versenyét. A következő szezonban ugyancsak a második versenyt rendezik majd Szaúd-Arábiában, nemrég azonban eldőlt, 2024-ben a szezonnyitót tarthatják meg itt.

Mindez azt követően derült ki, hogy az ausztráliai Victoria állam kormánya bejelentette, az Ausztrál Nagydíj szerződését 2 évvel meghosszabbították, így 2037-ig biztosan lesz F1-es verseny Melbourne-ben.

Hirdetés
 

„A megállapodás értelmében Melbourne 2023 és 2037 között legalább négy évben a Forma-1-es szezon első versenyét rendezheti, míg 2024-ben Szaúd-Arábia tartja a 2024-es Forma-1-es idény első futamát a Ramadánt tiszteletben tartva” – áll az ausztrálok kommünikéjében.

A Ramadán 2024-ben március 10-én, vasárnap kezdődik majd Szaúd-Arábiában, és egészen április 8-ig tart – mindez azt jelenti, hogy a 2024-es világbajnokság is jó eséllyel március legelején kezdődik majd, akárcsak jövőre.

A korábbi megállapodás szerint 2024-ben Ausztrália adott volna otthont az évadnyitónak, a szaúdi szervezők kérésére azonban módosítottak ezen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!