2025-ig biztosan lesz F1-es Monacói Nagydíj - F1VILÁG.HU

2025-ig biztosan lesz F1-es Monacói Nagydíj

Legalább 2025-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Monacóban, a szervezők ugyanis három évvel meghosszabbították szerződésüket a száguldó cirkusszal.

A monte-carlói verseny jövője egy idei bizonytalannak tűnt, hetek óta azonban már sejteni lehetett, hogy végül biztosan bekerül a 2023-as versenynaptárba a Monacói Nagydíj. A jövő évi programot hétfőn jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), melyben a várakozásoknak megfelelően szerepelt is a legendás utcai verseny.

Mint kiderült, a szervezők 3 évvel meghosszabbították szerződésüket a Forma-1-gyel, és bár részleteket nem árultak el a megállapodással kapcsolatban, biztossá vált, hogy 2025-ig rendeznek futamot a hercegség utcáin.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy 2025-ig versenyezni fogunk Monacóban, és izgatottan térünk vissza a hercegség utcáira a következő évi bajnokságban, május 28-án” – mondta a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, különösen II. Albert Hercegnek, Michel Boerinek, a monacói autóklub elnökének, valamint csapatának. Várjuk már, hogy a következő idényben tovább folytassuk partnerségünket.”

A verseny jövője azért forgott veszélyben, mert komoly érdekellentétek húzódtak meg a háttérben a felek között: Monaco egyrészt éves szinten mintegy 15 millió dollárt fizetett a versenyrendezésért, ami nagyjából a fele annak az összegnek, mint amit a többi versenyhelyszínnek ki kell csengetnie. Emellett pedig a monacói versenyrendezők mindig saját maguk értékesítették a pályaszéli hirdetőtáblákat, olykor pedig az F1 hivatalos szponzoraival is szembe mentek. Tavaly például a TAG Heuer volt a Monacói Nagydíj egyik fő támogatója, a luxusórákat gyártó vállalat pedig közvetlen riválisa a Forma-1 hivatalos partnerének, a Rolexnek. De az F1 oldaláról nem örültek annak sem, hogy a televíziós közvetítéseket mindig helyi stáb készítette, nem pedig a Forma-1 állandó személyzete.

Hogy az új megállapodás változtat-e bármin is a fentiekkel kapcsolatban, egyelőre nem lehet tudni. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!