Friss hírek

2025-ig biztosan marad az F1-ben a Mercedes

A legfrissebb sajtóhírek szerint 2025-ig elkötelezte magát a Forma-1 mellett az elmúlt években sikert sikerre halmozó Mercedes.

A német gyártó 2010-ben tért vissza gyári csapatként a száguldó cirkuszba, 2014 óta, a hibrid V6-os erőforrások bevezetése óta pedig verhetetlen a Forma-1-ben.

A Mercedes dominanciája idén úgy tűnik, tovább folytatódik: a szezon első hat versenyét megnyerte a csapat.

Hirdetés
 

Miközben zajlik a bajnokság, a Forma-1 alakulatai a Liberty Mediával és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen dolgoznak az új, 2021-ben életbe lépő szabályrendszer kialakításán. Úgy tudni, az új regulákat már nyáron bejelenthetik.

Mindeközben az olasz Corriere dello Sport arról számolt be, a Mercedes további 5 évre elkötelezte magát a Forma-1 mellett, így 2025-ig biztosan részt vesznek a királykategória küzdelmeiben.

Az, hogy az anyacég Daimler a folytatás mellett döntött, korántsem volt magától értetődő, nemrégiben ugyanis visszavonult a vállalat elnöke, Dieter Zetsche, helyét pedig Ola Källenius vette át.

A hírek szerint Källenius felhatalmazást adott arra, hogy a Mercedes tovább folytassa a tárgyalásokat a Liberty Mediával és az FIA-val, és amint véglegesedik a 2021-től érvényes szabályrendszer, várhatóan hivatalosan is bejelenti további F1-es szereplésüket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!