Friss hírek

2025-ig Interlagosban marad a brazil F1-es verseny

A legfrissebb hírek szerint 2025-ig Interlagosban maradhat a Forma-1-es Brazil Nagydíj, a helyi illetékesek ugyanis csütörtökön megerősítették, hajlandóak aláírni az új versenyrendezési szerződést.

Jair Bolsonaro brazil elnök sokat lobbizott azért, hogy a Forma-1-es versenyt a következő években Rio de Janeiróban rendezzék meg, a héten kiadott előzetes 2021-es versenynaptárban viszont a Brazil Nagydíj neve mellett még mindig Interlagos szerepelt.

Most úgy tűnik, a riói projekt jó néhány évre csak álom marad, a Forma-1 vezetősége ugyanis közel áll ahhoz, hogy aláírja új szerződését Interlagossal, így 2025-ig Sao Paulóban rendezhetik a brazíliai versenyt.

„Büszkén jelenthetem be, hogy az F1 nemrég megújította a Brazil Nagydíj szerződését 2025-ig” – mondta Sao Paulo kormányzója, Joao Doria csütörtökön egy sajtótájékoztatón.

„Az interlagosi pálya lesz a helyszín a következő 5 évben. A szerződést Bruno Covas polgármester és a Liberty Media, az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa írja majd alá.”

Bruno Covas elárulta, a versenyt Sao Pauló-i Nagydíj néven rendezik majd meg.

„A szerződést véglegesítik, és a következő napokban lesz aláírva. Jövőre, november 14-én rendezzük meg a Sao Pauló-i Nagydíjat.”

„A szerződés 5 évre szól, és további 5 évre meg lehet hosszabbítani, szóval akár 2030-ig is kiterjedhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!