Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

2026-ig Doningtonban rendezik a Brit Nagydíjat

A Donington Park vezére, Simon Gillett elárulta, hogy eredetileg tíz évre szóló szerződésüket sikerült további hét évvel megtoldaniuk, és semmi akadálya nincs annak, hogy már jövőre megrendezzék a Brit Nagydíjat az F1-ben.

A Donington Park vezére, Simon Gillett elárulta, hogy eredetileg tíz évre szóló szerződésüket sikerült további hét évvel megtoldaniuk, és semmi akadálya nincs annak, hogy már jövőre megrendezzék a Brit Nagydíjat az F1-ben.

Az elmúlt hetekben, hónapokban ellentmondásos hírek jelentek meg a Brit Nagydíj jövőjéről a világsajtóban, azonban Gillett tiszta vizet öntött a pohárba, és az Autosportnak adott exkluzív interjújában megerősítette, minden akadály elhárult a jövő évi verseny megrendezése elől.

Gillett köszönetet mondott a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nak a kiállásért, aki korábban azt is felajánlotta neki, hogy egy évvel eltolhatják a bemutatkozást.

“Itt ülve azt mondhatom, nem látok okot arra, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel” – mondta a brit üzletember, akinek sikerült peren kívül megegyeznie a pálya tulajdonosával, akinek közel három millió font bérleti díjjal tartozott.

“Amit Bernie Ecclestone ajánlott, az egy biztonsági háló volt. A financiális problémák egy része azért volt, mert mindenki azt mondta, hogy teljesen mindegy, ugyanis ha Donington nem készül el időben, úgyis megrendezik a versenyt Silverstone-ban.”

“Ez pedig összezavarta és elriasztotta a befektetőket, mert úton útfélen azt olvasták a sajtóban, hogy Silverstone visszatér, így feltették maguknak a kérdést, miért kellene mellénk állniuk.”

“Azonban amit Mr. Ecclestone tett, példaértékű, hiszen azt mondta, hogy amennyiben Doninton nem lesz kész 2010-re, akkor várni fog, mert nem fog visszatérni Silverstone-ba.”

“Ez megkönnyítette a dolgunkat, mert a befektetők ráeszméltek, hogy szerződés köt minket” – folytatta Gillett, aki örömmel újságolta el, hogy 2026-ig biztosan Donington ad majd otthont a Brit Nagydíjnak a Forma-1-ben, miután sikerült meghosszabbítani szerződésüket.

A brit üzletember azt is hozzátette, hogy a gazdasági világválság miatt, a tervezettnél olcsóbb lesz a felújítás, ami szintén nem hátrány.

“A 100 millió font lejjebb ment. A hitelválságban az a jó, hogy olcsóbb az építkezés, és most olyan 30 millió font körüli összeggel számolunk” – mondta. “Magabiztosak vagyunk azzal, amink van, és ez egy 10 éves szerződéssel van számolva.”

“Most viszont már egy 17 évre szóló kontraktusunk van a verseny megrendezésére, mellyel akár meg is duplázhatunk mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!