2035-ig Melbourne-ben marad az F1-es Ausztrál Nagydíj! - F1VILÁG.HU

2035-ig Melbourne-ben marad az F1-es Ausztrál Nagydíj!

HIRDETÉS
A Forma-1 vezetősége magyar idő szerint csütörtök hajnalban bejelentette, 2035-ig biztosan Melbourne-ben rendezik meg a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat. Az új, 10 évre szóló szerződés keretében 2023-tól már a Forma-2 és a Forma-3 is vendégeskedik majd az Albert Parkban.
Portrait, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia
Australian GP

Az elmúlt hónapokban többször lehetett hallani arról, hogy Sydney elhappolná az Ausztrál Nagydíj megrendezésének jogát Melbourne-től, az Albert Parkban elterülő versenypálya képviselői viszont az elmúlt két évben rengeteg pénzt és energiát fektettek abba, hogy modernizálják az 5,3 km hosszú aszfaltcsíkot, melynek vonalvezetése is megváltozott a 2022-es szezonra.

Ennek köszönhetően tehát már-már magától értetődő volt, hogy az Ausztrál Nagydíj Melbourne-ben marad – ezt pedig csütörtök hajnalban a Forma-1 vezetősége egy sajtóközlemény keretében meg is erősítette.

A száguldó cirkusz egy új, 10 évre szóló szerződést kötött a versenyszervezőkkel, az eredetileg 2025-ig szóló kontraktust tehát egészen 2035-ig meghosszabbították. A jövő évtől ráadásul nemcsak a Forma-1, hanem a Forma-2 és a Forma-3 mezőnye is vendégeskedik majd az Albert Parkban.

A 2022-es Ausztrál Nagydíjat a versenyhétvége során több mint 419 ezren tekintették meg a helyszínen, ez a hétvégi sportesemények tekintetében ausztrál rekordnak számít. Melbourne egyébiránt 1996-ban látta vendégül először a Forma-1-es mezőnyt, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a jövő évi versenyt pontosan mikor rendezik meg, a 2023-as versenynaptárat ugyanis a véglegesítést követően majd a Motorsport Világtanács (WMSC) ratifikálja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!