Friss hírek

2036-ig biztosan lesz F1-es verseny Bahreinben!

2036-ig biztosan ellátogat majd a Forma-1 Bahreinbe, a száguldó cirkusz ugyanis egy újabb, hosszú távra szóló szerződést kötött a versenyrendezőkkel – jelentették be pénteken.

A Bahreini Nagydíj 2004-ben mutatkozott be az F1-es versenynaptárban, a koronavírus-járvány alatt, 2020-ben pedig két futamot is megtartottak a szahíri versenypályán. Az idei világbajnokság ráadásul Bahreinben rajtol majd, így a sivatagi aszfaltcsíknak igazán komoly szerepet szán a királykategória.

Hogy a Forma-1 vezetősége mennyire elégedett a Bahreini Nagydíjjal, azt jól mutatja, hogy nemrégiben meghosszabbították a helyszín versenyrendezési szerződését, így Bahrein 2036-ig biztosan benne lesz a királykategória versenynaptárában.

Hirdetés
 

Az F1 által kiadott pénteki közlemény szót ejt arról is, amit a versenyrendezők már korábban bejelentettek: a 2022-es Bahreini Nagydíjon minden felhasználásra kerülő energiát fenntartható energiaforrásokkal állítják elő. Ez kétségkívül jó pont az F1 szempontjából is, hiszen a száguldó cirkusz 2030-ra szeretne eljutni a karbonsemlegességig.

„Nagy örömömre szolgál, hogy 2036-ig versenyezni fogunk a bahreini pályán” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „2004 óta fantasztikus versenyeink voltak Szahírban, és alig várjuk már, hogy visszatérjünk oda a 2022-es bajnokság kezdetére, amikor is egy új érába lépünk.”

„Bahrein volt az első ország a Közel-Keleten, mely Forma-1-es versenynek adott otthont, és nagyon különleges helyet foglal el a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!