22 versenyből áll majd a 2020-as F1-es naptár - F1VILÁG.HU

22 versenyből áll majd a 2020-as F1-es naptár

A Forma-1 csapatai támogatásukat adták ahhoz, hogy 22 versenyből álljon a 2020-as világbajnoki sorozat – árulta el Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

A legfrissebb hírek szerint a Spanyol Nagydíj megtarthatja helyét az F1-es naptárban – a barcelonai versenyhelyszín 1 évre szóló megállapodást írhat alá a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Ahhoz, hogy a program 21-nél több versenyből álljon, a csapatok jóváhagyására van szükség, és úgy tudni, egy szombat reggeli találkozón a mezőny áldását adta arra, hogy 22 versenyhelyszínre látogassanak el jövőre.

 

Ezt Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is megerősítette.

„Dióhéjban gyakorlatilag megegyeztünk abban, hogy 22 versenyünk lesz. Hagytuk, hogy a Liberty csinálja a dolgát, ami nem más, mint az, hogy fejlődjön a Forma-1. Ha képesek arra, hogy promótereket vonzzanak, akkor támogatnunk kell őket” – mondta a szakember.

„Szóval nem kell változtatni a technikai szabályokon sem azért, mert lesz egy extra verseny. Igazából erről folyt a vita. Nem úgy kell tekinteni erre, mint egy lehetőségre ahhoz, hogy növeljük a komponensek számát.”

„Ugyanakkor viszont meg kell védenünk az embereinket és magunkat, mert eljöhet az a pont, amikor már egy utazócsapattal nem tudjuk kezelni a bajnokságot. Ez pedig egy olyan tényező, amire megoldást kell találni.”

Most, hogy a csapatok elfogadták a 22 futamos versenynaptárat, a Liberty Mediának ki kell dolgoznia a jövő évi programot.

Jó eséllyel több olyan időszak is lesz, amikor 1 héten belül két futamot is rendeznek. Mivel az Ausztrál Nagydíj időpontja már fix – március 15-én rendezik –, nem kizárt, hogy már egy héttel később megtartják a Bahreini Nagydíjat.

Emellett pedig jó esély van arra, hogy ezután két héttel gyors egymásutánban megtartják a kínai, illetve a vietnámi versenyt is. 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

22 versenyből áll majd a 2020-as F1-es naptár
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!