Orosz Nagydíj

2,5 literes motorok érkezhetnek a Forma-1-be

Sajtóértesülések szerint 2,5 literes V6-os, több mint 870 lóerős motorok érkezhetnek 2017-től a Forma-1-be.


Sajtóértesülések szerint 2,5 literes V6-os, több mint 870 lóerős motorok érkezhetnek 2017-től a Forma-1-be.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már hetekkel ezelőtt bejelentette azon szándékát, miszerint egy független motorgyártóval biztosítaná be a Forma-1 hosszú távú versenyképességét azok után, hogy a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő Red Bull mondhatni kilátástalan helyzetben találta magát.

Bár korábban arról szóltak a hírek, a sporthoz csatlakozó független gyártók 2,2 literes ikerturbós V6-osokat gyárthatnak, a legfrissebb információk szerint a jelenlegi V6-os hibriderőforrások mellett 2,5 literes V6-os, vagy kisebb, egy vagy két turbófeltöltővel rendelkező aggregátok jöhetnek, ezek pedig több mint 870 lóerő leadására lehetnek képesek.

A motorokra állítólag nem vonatkoznának fordulatszámra, tartósságra vagy üzemanyag-átfolyásra vonatkozó korlátok, és nem kellene hibrid eszközökkel segíteni a működésüket.

A Mercedes nemrég egyértelműen jelezte, ellene van az elképzelésnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS