Friss hírek

3 tizedmásodpercet javulhat a Renault motorja

Teljesen áttervezett motorjától körönként 3 tizedmásodperces gyorsult vár 2017-ben a Renault Forma-1-es csapata.


Teljesen áttervezett motorjától körönként 3 tizedmásodperces gyorsult vár 2017-ben a Renault Forma-1-es csapata.

A francia istálló kedden, Londonban mutatta be vadonatúj, R.S.17-es kódjelű versenyautóját, melynek nemcsak karosszériája, hanem V6-os erőforrása is gyökeresen megújult.

Hirdetés
 

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője a Motorsport.com című internetes lapnak adott nyilatkozatában elárulta, az új motor valójában egy teljesen új koncepcióra épül.

„A nulláról kezdtünk, ami elég bátor döntés volt, hiszen egy kiváló motorunk volt tavaly. Azt hiszem, még mi magunk is meglepődtünk a megbízhatóságán” – mondta a szakember.

„De hoztunk egy döntést, miszerint mindent a nulláról kezdünk újra. Az F1-ben meghalsz, ha nem támadsz. És láttuk, ha komolyan azt akarjuk, hogy felzárkózzunk, esetleg meg is előzzük a Mercedest, egy teljesen más filozófiát kell alkalmaznunk.”

„Az első és legfontosabb, hogy a megbízhatóság rendben legyen. Ami a teljesítménybeli javulást illeti, a szezon utolsó feléhez képest a 0,3 másodperces javulást céloztuk meg. És én most csak a motorról beszélek, az autó egyéb részeiről nem. És reméljük, hogy a szezon során legalább ekkora előrelépést tudunk tenni.”

„Viszont mindez csak akkor lesz elérhető, ha rendben lesz a megbízhatóságunk. Ha ezzel gondok lesznek, azzal borulnak a tervek, hiszen meg kell oldani a problémákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!