Toszkán Nagydíj

30 ezer néző ott lehet az F1-es Orosz Nagydíjon

SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21QJT3Q2W1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői azt tervezik, hogy a szeptemberi verseny idején félig megtöltik majd a pálya körüli lelátókat – ez azt jelenti, hogy mintegy 30 ezer rajongó kilátogathat az eseményre.

Szeptemberig az összes Forma-1-es versenyhétvégét zárt kapuk mögött rendezik meg, természetesen szigorú biztonsági óvintézkedések mellett.

A száguldó cirkusz vezetősége viszont azt reméli, ősszel már szépen lassan a rajongókat is beengedhetik a pályára – akár már a szeptember közepén esedékes Toszkán Nagydíjon.

Az Orosz Nagydíj szervezői viszont már gőzerővel árulják a jegyeket – a szocsi versenyt szeptember 27-én tartják, és mintegy 30 ezer néző látogathat ki a futamra.

„Három hónapig semmiféle jegyeladásunk nem volt” – mondta Alexey Titov, az Orosz Nagydíj főszervezője.

„Most lassan folytatódik a dolog, figyelembe véve a kormány bejelentését, miszerint a versenyt megtartjuk. Egy kicsit talán korai az eladott jegyek számáról beszélni. De sokkal tisztább lett a kép az általános szigorításokkal kapcsolatban a koronavírus-helyzetben.”

„Jelenleg az Olimpiai Park teljes kapacitásának 50 százalékáról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy maximum 30-32 ezer rajongó lehet ott.”

Bár nézők mehetnek a szocsi versenyre, a szigorú óvintézkedések továbbra is érvényben maradnak.

„Az idei verseny természetesen nem a megszokott lesz. Igen, lesznek nézők, de nem lesznek olyan események, mint például a bokszutcalátogatás. Nem lesz autogramosztás sem. A közeljövőben bejelentjük majd, hogyan is fogjuk helyettesíteni ezeket.”

„Van pár ötletünk, melyek részleteit most egyeztetjük a Forma-1-gyel. Nem lesznek a szokásos médialehetőségek sem a paddockban, hiszen a paddock továbbra is zárva marad. Az FIA koronavírus-protokollja itt is érvényes lesz.”

„Ebből a szempontból pedig az oroszországi verseny nem lesz más, mint a többi futam. Az egyetlen különbség, hogy jöhetnek rajongók a lelátókra, és szurkolhatnak kedvenceiknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS