Friss hírek

30 ezer néző ott lehet az F1-es Orosz Nagydíjon

A Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői azt tervezik, hogy a szeptemberi verseny idején félig megtöltik majd a pálya körüli lelátókat – ez azt jelenti, hogy mintegy 30 ezer rajongó kilátogathat az eseményre.

Szeptemberig az összes Forma-1-es versenyhétvégét zárt kapuk mögött rendezik meg, természetesen szigorú biztonsági óvintézkedések mellett.

A száguldó cirkusz vezetősége viszont azt reméli, ősszel már szépen lassan a rajongókat is beengedhetik a pályára – akár már a szeptember közepén esedékes Toszkán Nagydíjon.

Az Orosz Nagydíj szervezői viszont már gőzerővel árulják a jegyeket – a szocsi versenyt szeptember 27-én tartják, és mintegy 30 ezer néző látogathat ki a futamra.

„Három hónapig semmiféle jegyeladásunk nem volt” – mondta Alexey Titov, az Orosz Nagydíj főszervezője.

„Most lassan folytatódik a dolog, figyelembe véve a kormány bejelentését, miszerint a versenyt megtartjuk. Egy kicsit talán korai az eladott jegyek számáról beszélni. De sokkal tisztább lett a kép az általános szigorításokkal kapcsolatban a koronavírus-helyzetben.”

„Jelenleg az Olimpiai Park teljes kapacitásának 50 százalékáról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy maximum 30-32 ezer rajongó lehet ott.”

Bár nézők mehetnek a szocsi versenyre, a szigorú óvintézkedések továbbra is érvényben maradnak.

„Az idei verseny természetesen nem a megszokott lesz. Igen, lesznek nézők, de nem lesznek olyan események, mint például a bokszutcalátogatás. Nem lesz autogramosztás sem. A közeljövőben bejelentjük majd, hogyan is fogjuk helyettesíteni ezeket.”

„Van pár ötletünk, melyek részleteit most egyeztetjük a Forma-1-gyel. Nem lesznek a szokásos médialehetőségek sem a paddockban, hiszen a paddock továbbra is zárva marad. Az FIA koronavírus-protokollja itt is érvényes lesz.”

„Ebből a szempontból pedig az oroszországi verseny nem lesz más, mint a többi futam. Az egyetlen különbség, hogy jöhetnek rajongók a lelátókra, és szurkolhatnak kedvenceiknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!