30 milliárdból újul meg a Mercedes F1-es központja - F1VILÁG.HU

30 milliárdból újul meg a Mercedes F1-es központja

HIRDETÉS
Jelentős fejlesztések zajlanak a Mercedes Forma-1-es csapatának brackley-i központjában – Toto Wolff azt mondja, a cél, hogy jobb munkakörnyezetet biztosítsanak alkalmazottaiknak.
Mercedes, Brackley

A német csapat angliai kampusza egy mintegy 70 millió fontos – átszámítva 30 milliárd forintos – beruházás keretében újul meg, és magában foglalja új marketingépületek, szabadidős létesítmények és éttermek kialakítását is. A cél, hogy elősegítsék az F1-es istálló munkakörnyezetének javítását. Mindemellett a brackley-i gyár működési képességeinek növelése érdekében is fejlesztések zajlanak majd, a munkálatok pedig várhatóan 2025 végére fejeződnek be.

„A brackley-i kampusz 350 fő befogadására épült, ma pedig 1250-en dolgozunk itt” – fogalmazott a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva Toto Wolff. „A kampusz fejlesztése az elmúlt öt évben elképesztő ütemben zajlott, most pedig már úgy festünk, mint egy F1-es istálló modern, korszerű létesítményekkel.”

„Ám azt tervezzük, hogy több épülettel bővítjük a kampuszt, és egy modern stílusú bázist hozunk létre rengeteg szabadidős területtel, éttermekkel, korszerű edzőtermekkel, új marketingépületekkel, és kiszorítjuk az összes autót.”

„Szeretnénk, ha egy saját kis faluvá alakulna, minden velejáró kényelmével és előnyével, amit az ember egy Szilícium-völgyi stílusú környezettől elvárhat.”

„Mindezt nyilvánvalóan az embereinkért csináljuk. Nem valamiféle építészeti díj elnyerésére törekszünk. Nem arról van szó, mint amit néhány versenytársunk csinált 20 éve, hogy az ember eltéved, miközben inkább az építészetet hangsúlyozták. Itt a forma követi a funkciót, nem fordítva. Viszont szeretnénk egy nagyszerű helyet teremteni a munkavégzéshez és az időtöltéshez.”

A Mercedes 30 különböző projekten dolgozik azért, hogy javítson létesítményein. Eddig mintegy 40 millió fontot költöttek el, és a következő fázisokban további 30 millió fontot invesztálnak a korszerűsítésbe. A gyári fejlesztések során természetesen minden aspektusát figyelembe veszik azon törekvésüknek, hogy mihamarabb karbonsemlegessé váljanak. A Mercedesnél törekednek arra is, hogy segítsék a biológiai sokféleség fejlesztésé a térségben, és lehetőség szerint csak újrahasznosítható anyagokat használjanak az építkezésekhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!