Friss hírek

5 éve írtuk: Bemutatta 2012-es autóját a Ferrari

Napra pontosan 5 éve, 2012. február 3-án mutatta be F2012-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata.


Napra pontosan 5 éve, 2012. február 3-án mutatta be F2012-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata.

Az akkori technikai szabályok miatt nem ez volt a Ferrari történetének legszebb versenygépe, ám meglehetősen versenyképesnek mutatkozott: Fernando Alonso egészen az utolsó versenyig harcban volt a világbajnoki címért, végül azonban 3 ponttal alulmaradt Sebastian Vettellel szemben.

Hirdetés
 

5 éve írtuk az F1Világon:

Péntek délelőtt az Interneten mutatta be 2012-es autóját a Forma-1 egyik legpatinásabb alakulata, a Ferrari. Az új versenygép az F2012-es kódjelet viseli, és a csapat reményei szerint világbajnoki babérokra tör.

A sűrű havazás miatt a közel 300 vendég ugyan nem érkezett meg Maranellóba, a csapat mégis úgy döntött, saját weboldalán azért bemutatja az új autót.

A Ferrari azt már korábban bejelentette, hogy idén jóval agresszívabb fejlesztési irányvonalat követ, hiszen célja nem más, minthogy harcba szálljon a világbajnoki címért a 2012-es évben.

Az új modellről a csapat két versenyzője, Fernando Alonso és Felipe Massa rántotta le a leplet. Az már első ránézésre szembetűnik, hogy a Ferrari mindent megtett azért, hogy valami újat alkosson: az autó szinte teljes egészében megújult, az aerodinamikára kiemelt hangsúlyt fektettek a mérnökök, hiszen a Scuderia főként ezen a területen volt hátrányban riválisaival szemben az elmúlt években.

Sajnos az új szabályok hátulütője ezen az autón is szembeötlő, magyarán, hogy akárcsak a Caterhamé, a Ferrari autója is megkapta ún. „kacsacsőr” orrot.

A Ferrari célja természetesen nem más, minthogy 2012-ben a világbajnoki címért harcoljon. Mint ismert, a Scuderia utoljára 2007-ben, Kimi Räikkönen révén hódította el a koronát, azóta pedig csak kétszer, 2008-ban és 2010-ben tudott harcba szállni az elsőségért.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a prezentáción elárulta, nagyon bízik abban, hogy az F2012-es versenygép már az első futamtól kezdve versenyképes lesz, így az idény végén elhódíthatják majd nem csak az egyéni, de a konstruktőri bajnoki címet is.

Hasonló érzésekről nyilatkozott a maranellói gárdát irányító Stefano Domenicali is.

„Biztos vagyok abban, hogy az autónk már az elején nyerni fog” – mondta a szakember. „Rengetege leckét megtanultunk, és meghoztunk néhány nehéz döntést is.”

„Technikai szempontból sok újdonság fellelhető az új versenygépen, úgy mechanikai oldalról, mint az autó formáját tekintve. Viszont szerettünk volna némi folytonosságot is, és remélhetőleg el is fogjuk érni a kívánt teljesítményt. 12 napunk van arra, hogy dolgozzunk az új modellel és megbízható autót varázsoljunk belőle, illetve, hogy teszteljük az új abroncsokat, melyekkel a Pirelli lát el bennünket.”

Domenicali emellett elárulta, biztos benne, hogy Fernando Alonsóval és Felipe Massával a lehető legerősebb versenyzőpáros áll rendelkezésükre.

„Ami Fernandót illeti, nem kell semmit hozzátennem, hiszen tudása magától értetődő. A tavalyi nehéz időkben szerződést hosszabbított velünk, ez pedig jól mutatja elkötelezettségét. Felipe már 10 éve van nálunk. Nagyszerű tehetség, és biztos vagyok benne, hogy a nehéz tavalyi év után megmutatja majd, mire is képes valójában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!