5 éven belül már bajnok lenne az Aston Martin - F1VILÁG.HU

5 éven belül már bajnok lenne az Aston Martin

5 éven belül a világbajnoki címért szeretne harcba szállni a Forma-1-be idén visszatérő Aston Martin.

A brit autógyártó a Racing Point utódcsapataként vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben az idei évtől kezdve, versenyzői pedig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, valamint Lance Stroll lesznek.

A csapat szerdán mutatta be új versenyautóját a nagyközönségnek, mellyel idén rendszeresen szeretne a dobogós helyekért harcolni.

 

Otmar Szafnauer, az istálló csapatfőnöke a bemutató alkalmával arról beszélt, a hosszú távú cél természetesen a világbajnoki cím.

„Könnyebb mondani, mint megtenni, hogy harcolni fogunk a világbajnoki címért, és meg is fogjuk nyerni azt. Két dologra van szükség ehhez: az egyik, hogy legyen egy jó tervünk, hogy eljussunk odáig hogy bajnokesélyesek legyünk. És aztán ki kell használnunk ezt. És jelenleg ennek a tervnek a közepén járunk” – mondta az Aston Martin csapatfőnöke.

„Az elmúlt évben egy új gyárat terveztünk új infrastruktúrával, egy helyet, ahol mindent egy tető alatt tudunk elkészíteni. Ennek megvalósítása most kezdődött meg Silverstone-ban. 2022 vége felé átköltözhetünk az új gyárba, és ebben a gyárban olyan korszerű eszközökre lesz szükségünk, melyek segíteni fognak nekünk egy olyan autó megtervezésében és kifejlesztésében, mely elég jó lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk vele. Ez tehát még néhány év.”

„Ha a jövőt nézzük, akkor ez egy 3-5 éves periódus lesz.”

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pedig nagyban hozzájárulhat a csapat fejlődéséhez.

„Azt gondolom, ha győzni akarunk, akkor ez egy hosszabb távú projekt lesz” – mondta a német versenyző. „Ha megnézzük a Mercedest, ők valahol 2011-2012 környékén kezdtek, és az új erőforrással a győztesek útjára kerültek, amikor sokkal gyorsabban mentek ki azon a bizonyos kapun, mint a többiek.”

„A kasztni szempontjából a 2014-es autójuk nem volt annyira jó. 2011 után 5 évbe telt, mire tényleg egy olyan autót építettek, mely a legjobbnak volt nevezhető. Ennyi időbe telik. Viszont mindenkinek van ennyi ideje, mégsem mindenki tudja elvégezni ezt a feladatot.”

„Szóval rengeteg projekt zajlik, rengeteg gyártó dolgozik, de végül csak egy győzhet. És az elmúlt időszakban a Mercedes volt a legerősebb. Szóval le a kalappal előttünk, a többiek egyszerűen nem voltak elég jók.”

Mivel 2022-től új szabályokat vezetnek be az F1-ben, és már az idei évtől kezdve lesz költségplafon a száguldó cirkuszban, Vettel szerint elképzelhető, hogy hamarabb a csúcsra érhetnek.

„A Forma-1 is változik, szóval majd kiderül. Lehet, hogy már nem is kell 3-5 év. Talán kevesebb is elég lesz, mindenki ebben bízik. Abban, hogy egy kicsit közelebb kerülnek a csúcshoz, és nemcsak a dobogóhoz. Meglátjuk, a Forma-1 hogyan változik a következő években.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!