Friss hírek

7 éve írtuk: Bemutatta F10-es versenygépét a Ferrari

Napra pontosan 7 éve, 2010. január 28-án mutatta be F10-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata.


Napra pontosan 7 éve, 2010. január 28-án mutatta be F10-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata.

Ez a modell volt Fernando Alonso első F1-es Ferrarija, a távozó Kimi Räikkönen helyét vette ugyanis át az istállónál. A spanyol versenyző Felipe Massa csapattársa volt ebben az idényben.

Hirdetés
 

7 éve írtuk az F1Világon:

A Ferrari a mezőnyben elsőként leplezte le vadonatúj autóját olaszországi főhadiszállásán Maranellóban. Az új autó, amit Felipe Massa a délután folyamán már pályára is visz Fioranóban, az F10 kódjelet kapta.

Az olasz alakulat már a tavalyi szezon közepén teljes erőbedobással megkezdte a munkát idei versenygépén, miután egy borzalmasan gyenge kezdés után esélye sem volt arra, hogy behozza lemaradását, így teljesen logikusan, július végén leállította tavalyi modellje fejlesztését.

Az F10-es modell tehát többhónapos nagyon kemény munka eredménye, így nem csoda, hogy a vezetőség komoly eredményeket vár tőle, különösen a tavalyi évad után, mikor mindössze csak egyetlen futamgyőzelmet szereztek.

Annak ellenére, hogy a tavalyi versenygép nem teljesített túl fényesen, az idei modell annak továbbfejlesztése, ugyanis a szabályok nem változtak olyan nagymértékben, mint az elmúlt idényben. Ez az autó külsején is látszik, és csak a szakavatottabbak veszik észre a különbségeket.

A nagyobb tankkapacitás miatt – idén nem lehet tankolni a futam közben – az F10-es modell hátsó fele meghosszabbodott, hogy elférjen benne a nagyobb üzemanyagtank.

Az orrkúp is változott, ahogy arra számítani lehetett a Red Bull által a tavalyi évben használt elrendezést választotta a csapat, amit a Magyar Nagydíjon egyébként már kipróbált tavalyi autóján.

A hátsó törésstruktúra is megváltozott, a dupla diffúzort továbbfejlesztették, amit a bemutatón egy takarólemezzel gondosan elrejtette a kíváncsi szemek elől, bár délután majd látni lehet, mikor Felipe Massa pályára viszi a versenygépet Fioranóban.

A Ferrari egyébként egy új felállással vág neki az idei évnek, a távozó Kimi Raikkönen helyét ugyanis a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso vette át, aki a magyarországi balesete után visszatérő Massa csapattársa lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

7 éve írtuk: Bemutatta F10-es versenygépét a Ferrari
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!