Friss hírek

7 éve írtuk: Lehullt a lepel a 2010-es Mercedesről

Napra pontosan 7 évvel ezelőtt mutatta be 2010-es versenyautóját a Forma-1-be gyári csapatként ekkor visszatérő Mercedes.


Napra pontosan 7 évvel ezelőtt mutatta be 2010-es versenyautóját a Forma-1-be gyári csapatként ekkor visszatérő Mercedes.

A német istálló nagy reményekkel vállalta a királykategóriás szereplést, felvásárolta ugyanis az előző évben világbajnok Brawn GP-t, és visszacsábította a Forma-1-be a hétszeres világbajnok Michael Schumachert, aki Nico Rosberg csapattársaként versenyezte végig az évadot.

Hirdetés
 

A Mercedes új autójáról 2010. február 1-jén hullt le a lepel, a csapat azonban nem szerepelt olyan fényesen ebben az évben: csupán a 4. helyet szerezte meg a konstruktőrök versenyében.

7 éve írtuk az F1Világon:

Bár az új festést már egy hete leleplezte, a Mercedes csak hétfőn reggel, a téli tesztek első állomásának helyet adó Valenciában mutatta be új versenygépét, mellyel Nico Rosberg és Michael Schumacher már a mai nap folyamán megkezdi a munkát.

A brackley-i bázisú alakulat már múlt hétfőn bemutatta új festését Stuttgartban, ám az igazi W01-es kódszámmal ellátott modellre ma reggelig várni kellett, ugyanis azt a csapat csak most leplezte le Valenciában.

Az új autó megkapta a Red Bull-féle V orrkúpot, ám a többi új autóval ellentétben, az orr-rész meredeken lefelé ível, ahogy a tavalyi Brawn BGP01-es esetében, amely mindkét bajnoki címet megnyerte.

A csapat az első felfüggesztést is átdolgozta, az ikerpontos felfüggesztés helyett, amit az összes csapat használ, egypontos felfüggesztést kapott az új autó.

Nico Rosberg kezdi meg az új autó tesztelését a délelőtt folyamán, majd ebéd után átadja a volánt csapattársának, a nagy visszatérő Michael Schumachernek, aki legutóbb 2008-ban vett részt kollektív teszten a Forma-1-ben.

Valenciában egyébként hét csapat, hét új autóval kezdi meg a tesztelést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!