7 éve írtuk: Schumacher GP2-es autóval tesztel - F1VILÁG.HU

7 éve írtuk: Schumacher GP2-es autóval tesztel

HIRDETÉS

7 évvel ezelőtt ezen a napon kezdett el GP2-es versenyautóval tesztelni Spanyolországban Michael Schumacher – készülvén a nagy Forma-1-es visszatérésre.


7 évvel ezelőtt ezen a napon kezdett el GP2-es versenyautóval tesztelni Spanyolországban Michael Schumacher – készülvén a nagy Forma-1-es visszatérésre.

A legendás versenyző január 12-14. között, tehát 3 napon át rótta a köröket Jerezben egy GP2-es versenygéppel.

7 ÉVE ÍRTUK AZ F1VILÁGON:

Michael Schumacher kedd reggel megkezdte háromnapos tesztprogramját a spanyolországi Jerezben, ahol egy GP2-es versenygép volánja mögött rója a kilométereket, hogy minél jobban felkészüljön visszatérő szezonjára.

A német versenyző már a reggeli órákban megkezdte a munkát egy továbbfejlesztett GP2-es versenygéppel, melyet az idei bajnokságban fognak használni a csapatok.

A Mercedes GP pilótája a felfüggesztés beállításokra fog koncentrálni, hogy megtalálja a lehető legjobb beállítást a versenyhétvégékre. A teszten további új komponensek kerülnek bevetésre, mint például az idei év második felében bevezetésre kerülő új kuplung.

Schumacher legutóbb júliusban ült együléses versenygép volánja mögött, akkor egy 2007-es Ferrarival körözött, mikor még úgy volt, ő veszi át a sérült Felipe Massa helyét az olasz alakulatnál, amit végül nyakproblémái miatt le kellett fújnia.

A hétszeres világbajnok, aki három év kihagyás után a Mercedes színeiben tér vissza a Forma-1-be, a szabályok szerint csak februárban ülhet újra f1-es autóba, de az FIA-tól engedélyt kapott arra, hogy egy GP2-es autóval már ezen a héten teszteljen.

Érdekes megjegyezni, hogy Schumacher továbbra is a Ferrari színeire emlékeztető vörös sisakban tesztel, ám annak elején már a Mercedes emblémája díszeleg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!