7 milliárdot is fizetne Verstappennek a Ferrari és a Mercedes - F1VILÁG.HU

7 milliárdot is fizetne Verstappennek a Ferrari és a Mercedes

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Sajtóhírek szerint óriási összegeket lenne hajlandó fizetni Max Verstappen szerződtetéséért a Mercedes és a Ferrari csapata. A holland Malajziában második F1-es győzelmét aratta, és sokan a jövő csillagának tartják.

A mindössze 20 esztendős hollandot egy ideig még szerződés köti a Red Bullhoz, az Evening Standard című lap jelentése szerint azonban a Ferrari és a Mercedes élénken érdeklődik szolgálatai iránt. A két istálló persze nem a következő idényre akarja megszerezni Verstappent, hiszen versenyzőikkel már szerződést hosszabbítottak 2018-ra.

A Mercedes és a Ferrari állítólag évi 20 millió fontot, azaz közel 7 milliárd forintot is hajlandó lenne fizetni Verstappennek!

Az ifjú versenyző édesapja, a korábbi F1-es pilóta Jos Verstappen jó barátságban van Toto Wolff-fal, a Mercedes motorsport-igazgatójával, és az sem véletlen, hogy a szakember csupán a 2018-as idény végéig hosszabbította meg Valtteri Bottas szerződését. Wolff bevallottan szeretné nyitva hagyni lehetőségeit 2019-re.

Az is valószínűnek tűnik, hogy Verstappenért jövőre a Ferrari is harcba száll: Sebastian Vetteltől kétségkívül nem szeretne megválni a Scuderia, Kimi Räikkönen szerződését azonban csak 1 évvel, 2018 végéig hosszabbították meg nemrég.

Nyilvánvaló, hogy a Red Bull is szeretné megtartani holland pilótáját – ehhez azonban az kell, hogy mihamarabb győztes autót adjanak alá.

„Bizonyítanunk kell Maxnek, hogy mi vagyunk a legjobb csapat számára” – vallotta be Christian Horner csapatfőnök.

„Megadtuk neki a nagy áttörés lehetőségét, és velünk szerezte első győzelmét is, most pedig egy újabb briliáns diadalt aratott.”

Úgy tudni, Verstappen jelenleg évi 5 millió fontot (körülbelül 1,7 milliárd forint) keres a Red Bullnál.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!