Friss hírek

7 versenyző, köztük Sainz és Schumacher tesztelhet a Ferrarival

Összesen 7 versenyző tesztelhet a Ferrari 2018-as Forma-1-es autójával jövő héten – a maranellóiak színeiben Carlos Sainz és Mick Schumacher is pályára gurul majd.

Azt egy ideje már tudni lehet, hogy a Ferrari új igazolása, Carlos Sainz lehetőséget kap Fioranóban, nemrég pedig az is kiderült, a csapat 2018-as autójával csapattársa, Charles Leclerc is körözhet majd a héten.

A monacói versenyző kedden kap lehetőséget, míg Sainz szerdán pattanhat be először a Ferrariba, és még csütörtök délelőtt is tesztelhet Fioranóban.

A Scuderia viszont szombaton bejelentette, nem ők lesznek az egyetlenek, akik körözhetnek majd az SF71H kódjelű versenyautóval: az első, aki volán mögé pattanhat, a Ferrari akadémiájának tagja, Giuliano Alesi lesz, aki először vezethet majd F1-es versenyautót alig több mint 30 évvel azután, hogy édesapja, Jean Alesi először vezette a Ferrari F1-90-es modelljét Fioranóban.

A francia pilótát majd Marcus Armstrong követi, ő szintén először vezethet Forma-1-es versenyautót: a fiatal pilóta idén a Forma-2-ben versenyezhet majd a DAMS színeiben. Ő lesz a második új-zélandi pilóta, aki F1-es Ferrarit vezethet: korábban, 1967 és 1969 között Chris Armon versenyzett a patinás olasz istállónál.

A hétfői napon harmadikként Robert Shwartzman pattan majd volán mögé, ő tavaly, egészen pontosan szeptember 30-án már vezethette ezt az autót.

Rajtuk kívül a hét második felében Mick Schumacher és Callum Ilott kap tesztlehetőséget. Előbbi versenyző csütörtök délután és péntek délelőtt körözhet a 2018-as Ferrarival, míg péntek délután a Ferrarinál immáron tesztpilótai szerepkörben lévő Ilott körözhet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!