Friss hírek

8 éve volt Schumacher síbalesete

8 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A legendás versenyző a Franciaországban, a méribeli sírparadicsomban esett el síelés közben, fejét pedig egy sziklának ütötte. Schumachert a grenoble-i klinikára szállították, ahol életmentő beavatkozást kellett végrehajtaniuk az orvosoknak.

A Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes egykori versenyzőjét hónapokon át mesterséges kómában tartották, melyből 170 nap után ébresztették fel. Ezután szállították haza svájci otthonába, azóta is ott ápolják, állapotáról pedig nem sokat tudni.

Ősszel jelent meg a Schumacher életét feldolgozó dokumentumfilm a Netflix gondozásában, ebben megszólal a hétszeres F1-es bajnok felesége és gyermekei is.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael. De nemcsak nekem hiányzik: a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és mindenkinek, aki körülötte van. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Másképp, de itt van, és ez erőt ad nekünk, én így látom” – fogalmazott Corinna Schumacher a szeptember 15-én megjelent filmben.

„Összetartunk. Együtt élünk otthon, csináljuk a terápiát. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Michael jobban legyen, és megbizonyosodjunk arról, hogy kényelmesen érezze magát, és érezze a családját, a köteléket. Legyen bármi is, én minden tőlem telhetőt megteszek. Mindannyian megteszünk.”

„Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szerette, és ahogy még mindig szereti. Éljük az életünket. ’A magánélet az magánélet’ – mondta mindig. Számomra nagyon fontos, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehet. Michael mindig megvédett bennünket, most mi védjük meg Michaelt.”

Schumacher fia, Mick idén már a Forma-1-ben versenyzett a Haas csapatával, jövőre pedig az amerikai istálló színeiben folytatja a versenyzést. Emellett pedig a német tehetség a Ferrari egyik tartalékpilótája is lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!