80 fős személyzettel dolgozhatnak az F1 csapatai a zárt kapus hétvégéken - F1VILÁG.HU

80 fős személyzettel dolgozhatnak az F1 csapatai a zárt kapus hétvégéken

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóértesülések szerint minden Forma-1-es istálló legfeljebb 80 csapattaggal lehet majd jelen a 2020-as szezon első, zárt kapus versenyein.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235HBE3CH2111 // Usage for editorial use only //

A jelenlegi tervek szerint a száguldó cirkusz 2020-as idénye július első hétvégéjén startol majd el Ausztriában, egy héttel később pedig egy második futamot is lebonyolítanak a Red Bull Ringen – természetesen zárt kapuk mögött.

Úgy tudni, ezeket a versenyeken a csapatok 80 emberrel lehetnek jelen – közülük legfeljebb 60-an dolgozhatnak közvetlenül a versenyautón. Ez egyébként nem jelent különbséget egy átlagos versenyhétvégéhez képest, hiszen azokon is 60 szakember tevékenykedhet a versenygépeken.

A csapatok leginkább a hospitality-vel, a szponzorációval, a marketinggel és a PR-ral foglalkozó szakembereken „spórolhatnak” a zárt kapus eseményeken.

Hogy pontosan melyik versenyek lesznek „zárt események”, arról az FIA, valamint a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media dönt majd.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey néhány hete azt mondta, bízik abban, hogy „az év későbbi szakaszában” nézők előtt is rendezhetnek majd F1-es versenyeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!