Friss hírek

9 éve írtuk: Bemutatkozott a Honda utolsó F1-es autója

Napra pontosan 9 évvel ezelőtt mutatta be 2008-as versenyautóját a nagyközönségnek a Forma-1-ből azóta már búcsúzott Honda.


Napra pontosan 9 évvel ezelőtt mutatta be 2008-as versenyautóját a nagyközönségnek a Forma-1-ből azóta már búcsúzott Honda.

A japán gyártó utolsó évében a Jenson Button – Rubens Barrichello párossal vágott neki az F1-es idénynek, a szezon végén pedig az igazgatóság úgy döntött, kivonul a Forma-1-ből.

Hirdetés
 

Miután Ross Brawn felvásárolta az istállót, a 2009-es szabályváltozásoknak is hála Jenson Button révén bajnoki címet szerzett a Brawn GP – mely a következő idényben a Mercedes gyári csapata lett…

9 éve írtuk az F1Világon:

A Honda Racing nem engedheti meg magának, hogy újabb hibát kövessen el a tavalyi évet követően, mikor borzalmasan teljesített a Forma-1-ben, mondta a csapat elnöke, Yasuhiro Wada az RA108 hivatalos bemutatóján.

A japán gárda 2006-ban megszerezte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, ám ahelyett, hogy javult volna teljesítménye, borzalmas idényt teljesített a tavalyi évben, mikor mindössze hat pontot szerzett, mellyel – a McLaren kizárását követően – a nyolcadik helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

Azóta a Honda komoly átszervezésbe kezdett, hogy egy minden eddiginél erősebb vezetői felállással kezdhesse meg a jövő évet, mikor elsődleges célja az lesz, hogy visszatérjen a mezőny első felébe.

“Ahogy azt mindenki tudja, a tavalyi egy nagyon nehéz és csalódásokkal teli év volt számunkra” – mondta Wada az új autó keddi bemutatóján.

“A Hondánál azt szeretnénk, hogy az emberek a lehető legmagasabb célokért küzdjenek, és ne aggódjanak amiatt, hogy hibáznak. Egyszer még elnézhető, de tanulnunk kell a hibáinkból. Az idei évben tovább kell lépnünk. Bár a tavalyi modell továbbfejlesztése, mégis komoly előrelépés az új autó.”

A csapat ügyvezetője, Nick Fry elárulta, hogy a Honda minden eddiginél agresszívebben készült az idei évre, hogy mindössze egy szezon leforgása alatt a mezőny végéről visszatérjen az élre.

“2007 egy olyan év volt, ami nem hozta meg a csapat számára a várt sikert” – mondta a szakember. “Emiatt komoly változások történtek a csapaton belül az elmúlt hat hónapban. Ezt hívom én gyorsított evolúciónak. Az autó tervezési filozófiája teljesen más, minden területen más. Mikor Melbourne-be érkezünk, az autó minden egyes eleme más lesz, mint amivel a tavalyi esztendőben futottunk.”

A Honda sikeresen megszerezte a Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn szolgálatait, aki a jövőben a csapatvezetői feladatokat látja majd el a brackley-i bázisú alakulatnál.

A brit szakember elmondta, a Honda elsődleges célja az lesz az idei szezonban, hogy folyamatosan lépjen előre.

“Célunk az, hogy folyamatosan javuljon a teljesítményünk. Amíg fejlődünk, boldogok leszünk” – mondta Brawn. “Vissza szeretnénk térni az állandó pontszerző pozícióba. Komoly potenciál van a csapatban, mind a Japánban, mind a Brackley-ben dolgozók keményen készülnek az előttünk álló idényre. Célom az, hogy mindent helyesen összerakjak.”

Az új autó, amely a múlt héten már pályára gördült a spanyolországi Valenciában, egy teljesen új festést kapott. A tavalyi színezettel ellentétben, most a fehér szín dominál, ám helyet kapott az autó hátsó felén a Föld műholdképe is – mellyel a csapat a környezetbarát technológiák fontosságára hívja fel a világ figyelmét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!