9 éve történt Schumacher súlyos síbalesete - F1VILÁG.HU

9 éve történt Schumacher súlyos síbalesete

HIRDETÉS
Napra pontosan 9 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher.
Michael Schumacher, Ferrari, CanadianGP2001,

A német legenda 19 szezonon át versenyzett a száguldó cirkuszban, ez idő alatt 7 világbajnoki címet, 91 futamgyőzelmet, 68 rajtelsőséget és 155 dobogós eredményt szerzett. 2012 végén az F1 legsikeresebb versenyzőjeként vonult vissza, hogy családjának és hobbijainak szentelje élete további részét.

A sors azonban közbeszólt, Schumacher pedig nem sokáig élvezhette az F1 utáni életet: 2013 decemberében a franciaországi Méribelben súlyos balesetet szenvedett síelés közben. A német autóversenyző életmentő műtéten esett át, súlyos agysérülései miatt pedig hónapokon át kómában tartották.

2014 nyarán jelentették be, hogy felébresztették a mesterséges kómából, és egy svájci klinikán ápolták tovább, az év szeptemberében pedig otthonában folytatta rehabilitációját. A balesetet követően Schumacher családja úgy döntött, diszkréten kezeli a sokszoros világbajnok állapotát, és azóta sem tudni sokat a legendás pilóta hogylétéről. Schumacher felesége, Corinna, valamint gyermekei, Mick és Gina-Maria először a Netflix által készített „Schumacher” című dokumentumfilmben beszéltek a 9 éve történt eseményekről.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael” – mondta akkor felesége. „De nemcsak nekem hiányzik, hanem a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és minden körülötte lévőnek. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Más, de itt van, és úgy gondolom, ez ad nekünk erőt.”

Corinna beszélt arról is, továbbra is folyamatosak azok a terápiák, melyekkel próbálják elősegíteni a 91-szeres F1-es futamgyőztes gyógyulását.

„Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen, és megbizonyosodjunk arról, hogy kényelemben van, és hogy érezze a családot maga körül, a köteléket. Történjék bármi, mindent meg fogok tenni. Mindannyian mindent meg fogunk tenni. Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szeretné.”

A Forma-1-ben időközben két szezont is eltöltő fia, Mick eközben arról beszélt, nagyon hiányzik neki az, hogy megossza élményeit és tapasztalatait édesapjával.

„A baleset óta ezek a családi élmények, ezek a pillanatok, melyek szerintem sokaknál megvannak a szüleikkel kapcsolatban, már nincsenek jelen, vagy legalábbis kisebb mértékben – egy kicsit úgy érzem, hogy ez nem fair” – mondta szomorúan a fiatal versenyző.

„Szerintem apa és én ma már másképp értenénk meg egymást, pusztán azért, mert egy nyelvet beszélünk, a motorsport nyelvét, és sokkal több mindenről tudnánk beszélni. Folyton erre gondolok, hogy milyen szuper lenne. Mindent feladnék ezért.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!