A 140 milliós kár ellenére voltak pozitívumai Schumacher monacói hétvégéjének - F1VILÁG.HU

A 140 milliós kár ellenére voltak pozitívumai Schumacher monacói hétvégéjének

HIRDETÉS
Eddigi legnehezebb hétvégéjeként jellemezte a Forma-1-es Monacói Nagydíjat a Haas csapatának ifjú versenyzője, Mick Schumacher.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 20: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Thursday May 20, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

Az újonc versenyző számára nehezen alakult a monte-carlói száguldás: kétszer is balesetet szenvedett, a 3. szabadedzésen elszenvedett ütközés ráadásul jelentős károkkal járt.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke Monacóban elárulta, a kár akár 500 ezer dollárra, azaz mintegy 143 millió forintra is rúghat.

„A kár igazán jelentős – első szárny, hátsó szárny, a teljes bal oldali felfüggesztés, oldalszekrény” – mondta a csapatfőnök. „De a kasztni egyben van, szóval azt nem kell cserélni.”

Arra a kérdésre, hogy számszerűsítve mekkora károk keletkeztek a baleset során, Steiner úgy becsülte, „300 ezer és 500 ezer dollár között”.

„Ennyibe kerülnek ezek az autók… Mindig mondom, csak az első szárny 150 ezer dollár.”

Schumacher azt mondja, nagyon nehezen alakult számára a monacói hétvége, ugyanakkor vannak pozitívumok – például a tempó –, amit magukkal vihetnek a soron következő Azeri Nagydíjra.

„Ez volt az eddigi legnehezebb Forma-1-es hétvégém” – mondta a fiatal német, aki ugyanakkor hozzátette, voltak pozitívumai is a Monacói Nagydíjnak.

„Ez az egyik legélvezetesebb hétvége. Nagyon intenzív dolog folyamatosan ilyen magas szinten vezetni, úgy, hogy nem szabad hibázni.”

Schumacher azt mondja, a 3. szabadedzésen látott 14. helye is biztató.

Hirdetés

„Jó köridőket futottunk, és szerintem magunkkal vihetjük a pozitívumokat Bakuba, ahol remélhetőleg egy kicsit közelebb lehetünk a középmezőnyhöz.”

Schumacher a vasárnapi versenyt a 18. helyen zárta. Bár a futam elején egy határozott manőverrel megelőzte csapattársát, Nikita Mazepint, később el kellett engednie maga mellett az oroszt, miután műszaki hibával küszködött.

„Volt egy kis problémánk néhány kör erejéig, s sajnos sok időt veszítettem az előttem lévők mögött, és el kellett engednem Nikitát, mert nem sikerült hamarabb megoldani a gondot” – mondta Scumacher.

„De utána a tempó rendben volt, úgy éreztem, elég közel voltunk a középmezőny tempójához, ami jó. Nikita mögé is felzárkóztam. Nem cseréltük vissza a pozíciókat, ami rendben van, teljesen érthető.”

„Összességében sokat tanultam a hétvégén, voltak pozitívumok és negatívumok, de szerintem sikerült tanulnunk. Már most várom Bakut.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!