Friss hírek

A 2017-es autókon múlik Alonso visszavonulása

A 2017-es autóktól tette függővé pályafutásának folytatását a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


A 2017-es autóktól tette függővé pályafutásának folytatását a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A McLaren Honda versenyzőjének kontraktusa a 2017-es idény végén jár le, egyelőre azonban még nem döntött arról, hogy hosszabbít-e a wokingi gárdával, vagy pedig szögre akasztja sisakját.

Alonso nemrég élesen bírálta a jelenlegi Forma-1-et, mondván, a szabályok túl bonyolultak, a versenyautókat pedig unalmas vezetni.

2017-től azonban jelentős változásokat vezetnek be a technikai szabályok vonatkozásában, melytől mindenki azt várja, a versenyautók jóval gyorsabbak és agresszívebbek, a futamok pedig izgalmasabbak lesznek.

„A jelenlegi autók túl lassúak, már nem olyan élvezetes vezetni őket” – mondta Alonso a spanyol TVE televíziónak.

„De még van bennem néhány év. Várok még két évet, aztán majd meglátjuk, hogy mit akar a testem. És nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyenek lesznek a 2017-es F1-es autók. Kipróbálom majd, és aztán gondolkozom el a jövőmről.”

A 34 éves versenyző hozzátette, nehéz döntés kell meghoznia, mert fogalma sincs, mihez kezd majd élete további részében.

„Nem tudom, mit fogok majd csinálni 30 évnyi versenyzés után – de amint meghozom a döntésem, nem lesz visszaút. De még szeretnék rajthoz állni a Le Mans-i 24 óráson is, akarok még gokartozni is, amit mindig nagyon imádtam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!