Eifel Nagydíj
Lando Norris, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A bahreini bank adhat hitelt a McLarennek

A Bahreini Nemzeti Bank nyújthat kölcsönt a McLaren Forma-1-es csapatának – a brit istálló komoly financiális nehézségekkel küszködik, így amilyen hamar csak lehet, pénzre van szüksége.

A koronavírus-járvány a patinás brit istállót is érzékenyen érintette – a McLarennek 280 millió fontos, azaz mintegy 107 milliárd forintos hitelre lenne szüksége mihamarabb, melynek fedezete a wokingi gyárépület, illetve történelmi autógyűjteményük lenne.

A McLaren Holdings a közelmúltban jogi eljárást indított annak érdekében, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, illetve a fent említett autógyűjteményt elzálogosíthassa, esetleg eladja utóbbit.

A legfrissebb hírek szerint a Bahreini Nemzeti Bank adhat kedvezményes hitelt a McLarennek: a bank 44 százalékban a Mumtalakat Holding Company tulajdonában áll, mely a McLarennek is 56 százalékban tulajdonosa. A kölcsönt tehát a McLaren a piacinál jóval kedvezőbb feltételek mellett kaphatná meg.

Jó esély van egyébként arra, hogy a McLaren értékesíti F1-es csapatának egy részét. Úgy tudni, a wokingi istálló mintegy 70 munkatársától válik meg hamarosan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A bahreini bank adhat hitelt a McLarennek
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!