Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A bahreini bank adhat hitelt a McLarennek

A Bahreini Nemzeti Bank nyújthat kölcsönt a McLaren Forma-1-es csapatának – a brit istálló komoly financiális nehézségekkel küszködik, így amilyen hamar csak lehet, pénzre van szüksége.

A koronavírus-járvány a patinás brit istállót is érzékenyen érintette – a McLarennek 280 millió fontos, azaz mintegy 107 milliárd forintos hitelre lenne szüksége mihamarabb, melynek fedezete a wokingi gyárépület, illetve történelmi autógyűjteményük lenne.

A McLaren Holdings a közelmúltban jogi eljárást indított annak érdekében, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, illetve a fent említett autógyűjteményt elzálogosíthassa, esetleg eladja utóbbit.

A legfrissebb hírek szerint a Bahreini Nemzeti Bank adhat kedvezményes hitelt a McLarennek: a bank 44 százalékban a Mumtalakat Holding Company tulajdonában áll, mely a McLarennek is 56 százalékban tulajdonosa. A kölcsönt tehát a McLaren a piacinál jóval kedvezőbb feltételek mellett kaphatná meg.

Jó esély van egyébként arra, hogy a McLaren értékesíti F1-es csapatának egy részét. Úgy tudni, a wokingi istálló mintegy 70 munkatársától válik meg hamarosan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!