A bahreini bank adhat hitelt a McLarennek

Lando Norris, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
A Bahreini Nemzeti Bank nyújthat kölcsönt a McLaren Forma-1-es csapatának – a brit istálló komoly financiális nehézségekkel küszködik, így amilyen hamar csak lehet, pénzre van szüksége.

A koronavírus-járvány a patinás brit istállót is érzékenyen érintette – a McLarennek 280 millió fontos, azaz mintegy 107 milliárd forintos hitelre lenne szüksége mihamarabb, melynek fedezete a wokingi gyárépület, illetve történelmi autógyűjteményük lenne.

A McLaren Holdings a közelmúltban jogi eljárást indított annak érdekében, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, illetve a fent említett autógyűjteményt elzálogosíthassa, esetleg eladja utóbbit.

A legfrissebb hírek szerint a Bahreini Nemzeti Bank adhat kedvezményes hitelt a McLarennek: a bank 44 százalékban a Mumtalakat Holding Company tulajdonában áll, mely a McLarennek is 56 százalékban tulajdonosa. A kölcsönt tehát a McLaren a piacinál jóval kedvezőbb feltételek mellett kaphatná meg.

Jó esély van egyébként arra, hogy a McLaren értékesíti F1-es csapatának egy részét. Úgy tudni, a wokingi istálló mintegy 70 munkatársától válik meg hamarosan.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései